Op 12 december voert de NMBS een nieuwe dienstregeling in. De spoorwegmaatschappij spreekt over kleine aanpassingen. De reizigersorganisatie TreinTramBus heeft al negatief gereageerd.

Volgens de spoorwegen zorgt één van de aanpassingen voor een betere bediening van een aantal stations, zoals dat van Etterbeek (tijdens de spitsuren) en van Waregem (tijdens het weekeinde).

Sommige trajecten zullen als gevolg van werkzaamheden tijdelijk enkele minuten meer tijd vergen, zoals de verbinding tussen Brussel en de kust via Gent.

In Gent, waar als gevolg van werken aan het station Gent-Sint-Pieters twee sporen buiten dienst zijn, worden verschillende piekuurtreinen richting Schaarbeek afgeschaft. Die treinen zullen vertrekken vanuit Merelbeke.

Ook de werken in Sint-Niklaas zullen buiten de spits voor veranderingen zorgen: de IC-trein vanuit Poperinge wordt gesplitst in Dendermonde. Voorts wordt het station van Zwankendamme (tussen Brugge en Zeebrugge) vanaf juli afgeschaft.

In het Antwerpse zullen vanaf de lente van 2011 geen L-treinen meer rijden via Antwerpen-Dam en Antwerpen-Oost. De reizigers moeten uitwijken naar Antwerpen-Luchtbal of Antwerpen-Berchem.

TreinTramBus negatief

De reizigersvereniging TreinTramBus (TTB) klaagt aan dat er te weinig verandert en op sommige lijnen de dienstregeling er zelfs op achteruit gaat.

Dat geldt volgens TTB vooral tussen Gent en Brussel. 'Op 21 minuten tijd zullen er vanuit Gent Sint-Pieters drie treinen naar Brussel vertrekken. Daarna volgt een gat van 39 minuten. Ook in de spits wordt de spreiding slechter', aldus de reizigersvereniging.

TTB klaagt er voorts over dat de treinen tussen Limburg en Leuven/Brussel tijdens de spitsuren een stuk trager zullen rijden. Voorts hekelt de vereniging dat het weekendaanbod aan treinen veel te mager blijft. Veel treinen rijden dan maar om de twee uur.

Op 12 december voert de NMBS een nieuwe dienstregeling in. De spoorwegmaatschappij spreekt over kleine aanpassingen. De reizigersorganisatie TreinTramBus heeft al negatief gereageerd.Volgens de spoorwegen zorgt één van de aanpassingen voor een betere bediening van een aantal stations, zoals dat van Etterbeek (tijdens de spitsuren) en van Waregem (tijdens het weekeinde). Sommige trajecten zullen als gevolg van werkzaamheden tijdelijk enkele minuten meer tijd vergen, zoals de verbinding tussen Brussel en de kust via Gent. In Gent, waar als gevolg van werken aan het station Gent-Sint-Pieters twee sporen buiten dienst zijn, worden verschillende piekuurtreinen richting Schaarbeek afgeschaft. Die treinen zullen vertrekken vanuit Merelbeke. Ook de werken in Sint-Niklaas zullen buiten de spits voor veranderingen zorgen: de IC-trein vanuit Poperinge wordt gesplitst in Dendermonde. Voorts wordt het station van Zwankendamme (tussen Brugge en Zeebrugge) vanaf juli afgeschaft. In het Antwerpse zullen vanaf de lente van 2011 geen L-treinen meer rijden via Antwerpen-Dam en Antwerpen-Oost. De reizigers moeten uitwijken naar Antwerpen-Luchtbal of Antwerpen-Berchem. TreinTramBus negatiefDe reizigersvereniging TreinTramBus (TTB) klaagt aan dat er te weinig verandert en op sommige lijnen de dienstregeling er zelfs op achteruit gaat.Dat geldt volgens TTB vooral tussen Gent en Brussel. 'Op 21 minuten tijd zullen er vanuit Gent Sint-Pieters drie treinen naar Brussel vertrekken. Daarna volgt een gat van 39 minuten. Ook in de spits wordt de spreiding slechter', aldus de reizigersvereniging.TTB klaagt er voorts over dat de treinen tussen Limburg en Leuven/Brussel tijdens de spitsuren een stuk trager zullen rijden. Voorts hekelt de vereniging dat het weekendaanbod aan treinen veel te mager blijft. Veel treinen rijden dan maar om de twee uur.