De nieuwe NMBS-dienstregeling gaat zondag in. De aanpassingen aan het treinverkeer, elk jaar aangekondigd in december, houden rekening met wijzigingen van het internationale treinverkeer en infrastructuurwerken.

Thalys breidt op zijn beurt zijn netwerk uit met bijkomende verbindingen naar Nederland en Duitsland, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Den Haag

Onder meer de frequentie van de IC-trein tussen Brussel en Den Haag wordt verhoogd van 10 naar 12 per dag en de trein zal ook in het weekend Brussel met Den Haag verbinden. Vanwege het inpassen van bufferminuten voor het uitvoeren van werken zijn er verder kleine aanpassingen op verschillende binnenlandse lijnen.

Alle informatie per regio is terug te vinden op de website van de NMBS. Thalys voert vanaf zondag een extra verbinding in op aan de lijn Brussel-Amsterdam, dit brengt het totaal op 12 heen- en terugreizen tussen beide hoofdsteden. Op de lijn Brussel-Essen voert Thalys twee extra verbindingen in. (Belga/AVE)

De nieuwe NMBS-dienstregeling gaat zondag in. De aanpassingen aan het treinverkeer, elk jaar aangekondigd in december, houden rekening met wijzigingen van het internationale treinverkeer en infrastructuurwerken. Thalys breidt op zijn beurt zijn netwerk uit met bijkomende verbindingen naar Nederland en Duitsland, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. Onder meer de frequentie van de IC-trein tussen Brussel en Den Haag wordt verhoogd van 10 naar 12 per dag en de trein zal ook in het weekend Brussel met Den Haag verbinden. Vanwege het inpassen van bufferminuten voor het uitvoeren van werken zijn er verder kleine aanpassingen op verschillende binnenlandse lijnen. Alle informatie per regio is terug te vinden op de website van de NMBS. Thalys voert vanaf zondag een extra verbinding in op aan de lijn Brussel-Amsterdam, dit brengt het totaal op 12 heen- en terugreizen tussen beide hoofdsteden. Op de lijn Brussel-Essen voert Thalys twee extra verbindingen in. (Belga/AVE)