Om het vooruit te laten gaan in Centraal-Afrika moeten overheden dringend meer investeren in de kleinschalige landbouw. Dat is dit jaar de boodschap van de11.11.11-campagne.

Tijdens het verlengde weekeinde van 11 november gaan vrijwilligers van 11.11.11 weer de straat op. Van donderdag 11 november tot en met 14 november zetten 20.000 vrijwilligers zich in.

Voor de campagne van dit jaar werkt 11.11.11 samen met partners uit de Centraal-Afrikaanse landen Congo, Burundi en Rwanda. Volgens die Afrikaanse ngo's is investeren in landbouw essentieel in de lokale strijd tegen de armoede.

'Congo en Burundi voeren het wereldpeloton van de honger aan', aldus secretaris Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11. 'Dat terwijl de regio zichzelf in theorie makkelijk kan voeden. Een overgrote meerderheid van de mensen in Centraal-Afrika leeft van de landbouw. Om te zorgen dat zij eten en een inkomen hebben, moet de kleine, familiale landbouw voorlopig voorrang krijgen'.

De ngo's uit Burundi, Congo, Rwanda en Vlaanderen stelden samen het rapport 'De realisatie van de Millenniumdoelstellingen: Steun aan de landbouwsector in Centraal-Afrika' op met daarin aanbevelingen voor hun overheden.

Ze vragen dat de Belgische overheid tegen 2015 minstens vijftien procent van het budget ontwikkelingssamenwerking investeert in landbouw. Momenteel ligt dat op tien procent. De ngo's willen ook dat er een eerlijk handelsbeleid wordt gevoerd.

Om het vooruit te laten gaan in Centraal-Afrika moeten overheden dringend meer investeren in de kleinschalige landbouw. Dat is dit jaar de boodschap van de11.11.11-campagne.Tijdens het verlengde weekeinde van 11 november gaan vrijwilligers van 11.11.11 weer de straat op. Van donderdag 11 november tot en met 14 november zetten 20.000 vrijwilligers zich in.Voor de campagne van dit jaar werkt 11.11.11 samen met partners uit de Centraal-Afrikaanse landen Congo, Burundi en Rwanda. Volgens die Afrikaanse ngo's is investeren in landbouw essentieel in de lokale strijd tegen de armoede. 'Congo en Burundi voeren het wereldpeloton van de honger aan', aldus secretaris Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11. 'Dat terwijl de regio zichzelf in theorie makkelijk kan voeden. Een overgrote meerderheid van de mensen in Centraal-Afrika leeft van de landbouw. Om te zorgen dat zij eten en een inkomen hebben, moet de kleine, familiale landbouw voorlopig voorrang krijgen'. De ngo's uit Burundi, Congo, Rwanda en Vlaanderen stelden samen het rapport 'De realisatie van de Millenniumdoelstellingen: Steun aan de landbouwsector in Centraal-Afrika' op met daarin aanbevelingen voor hun overheden. Ze vragen dat de Belgische overheid tegen 2015 minstens vijftien procent van het budget ontwikkelingssamenwerking investeert in landbouw. Momenteel ligt dat op tien procent. De ngo's willen ook dat er een eerlijk handelsbeleid wordt gevoerd.