De onderhandelaars hebben de begrotingsonderhandelingen hervat. Dat gebeurt op basis van een nieuwe nota over de begroting en de structurele hervormingen over werkgelegenheid en pensioenen.

Het water lijkt erg diep na de nieuwe begrotingstabel die formateur Elio Di Rupo op tafel heeft gelegd. De liberalen vinden het voorstel onevenwichtig en dringen aan op nieuwe voorstellen over de hervormingen. Er is nog steeds een groot onevenwicht tussen de besparingen en de nieuwe belastingen, klinkt het bij Open VLD.

"Alles ligt op tafel om te beslissen", vond Laurette Onkelinx (PS). Maar voor CD&V-voorzitter Wouter Beke ligt alles "zeer moeilijk". Voor Onkelinx kan er snel geland worden. "Als dat niet lukt, moeten we kijken of dat komt door een gebrek aan moed of aan politieke wil", zei ze.

Benoît Lutgen (cdH) wees op de moeilijke toestand waarin het land zich bevindt en op de internationale context. "Het is tijd om openingen te maken naar elkaar. Ik hoop dat iedereen de boodschap van de koning begrepen heeft", aldus de cdH-voorzitter, die er meteen aan toevoegde dat het geen gemakkelijke oefening zal zijn om een begroting 2012 op te stellen en structurele hervormingen over de arbeidsmarkt en de pensioenen door te voeren. De verdienste van de nieuwe nota is dat die bestaat, maar verfijning is nog nodig, aldus nog het cdH dat zich naar eigen zeggen zal blijven inzetten voor de werkgelegenheid, dienstencheques en de belastingsvrije som.

Koning Albert had voor het begin van de onderhandelingen een onderhoud met formateur Di Rupo en wees daarbij de formateur andermaal op "de hoogdringendheid om tot een akkoord te komen ten einde een regering te vormen en zo het welzijn van alle burgers zo goed mogelijk te vrijwaren in de toekomst". (Belga/INM)

De onderhandelaars hebben de begrotingsonderhandelingen hervat. Dat gebeurt op basis van een nieuwe nota over de begroting en de structurele hervormingen over werkgelegenheid en pensioenen. Het water lijkt erg diep na de nieuwe begrotingstabel die formateur Elio Di Rupo op tafel heeft gelegd. De liberalen vinden het voorstel onevenwichtig en dringen aan op nieuwe voorstellen over de hervormingen. Er is nog steeds een groot onevenwicht tussen de besparingen en de nieuwe belastingen, klinkt het bij Open VLD. "Alles ligt op tafel om te beslissen", vond Laurette Onkelinx (PS). Maar voor CD&V-voorzitter Wouter Beke ligt alles "zeer moeilijk". Voor Onkelinx kan er snel geland worden. "Als dat niet lukt, moeten we kijken of dat komt door een gebrek aan moed of aan politieke wil", zei ze. Benoît Lutgen (cdH) wees op de moeilijke toestand waarin het land zich bevindt en op de internationale context. "Het is tijd om openingen te maken naar elkaar. Ik hoop dat iedereen de boodschap van de koning begrepen heeft", aldus de cdH-voorzitter, die er meteen aan toevoegde dat het geen gemakkelijke oefening zal zijn om een begroting 2012 op te stellen en structurele hervormingen over de arbeidsmarkt en de pensioenen door te voeren. De verdienste van de nieuwe nota is dat die bestaat, maar verfijning is nog nodig, aldus nog het cdH dat zich naar eigen zeggen zal blijven inzetten voor de werkgelegenheid, dienstencheques en de belastingsvrije som. Koning Albert had voor het begin van de onderhandelingen een onderhoud met formateur Di Rupo en wees daarbij de formateur andermaal op "de hoogdringendheid om tot een akkoord te komen ten einde een regering te vormen en zo het welzijn van alle burgers zo goed mogelijk te vrijwaren in de toekomst". (Belga/INM)