Nieuw uitstel voor bouw Oosterweelverbinding

© .

Uit documenten van de Vlaamse regering blijkt dat er nieuw uitstel is voor de bouw van de Oosterweelverbinding, het sluiten van de Antwerpse ring.

Volgens het Rekenhof wordt de bouwaanvraag pas in mei ingediend, zo schrijft De Standaard. In het voorjaar van 2018 kiest de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) uit drie consortia voor de eigenlijke werken. Die starten ten vroegste in de zomer van 2018.

Met eind 2024 als geschatte opleveringsdatum is het nu al duidelijk dat Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), noch zijn opvolger, het bouwwerk zal kunnen openen.

Het uitstel is niet eens het gevolg van de activiteiten van de ­actiegroepen. De diverse procedures slepen erg lang aan. Zo is het plan-MER voor de Oosterweelverbinding nog steeds niet afgerond. Zonder verdere ongelukken landt het dit voorjaar.

Verkeerschaos

Gisteren raakte bekend dat er met de bouw van de Oosterweelverbinding 30.000 auto’s minder op de wegen in en naar Antwerpen moeten rijden om verkeerschaos te vermijden.

De stad Antwerpen werkt al aan een reeks maatregelen binnen het project Slim Naar Antwerpen, maar oppositiepartijen sp.a en Groen vinden dat “te weinig”. Mobiliteitsorganisatie VAB zegt dat ook bedrijven hun duit in het zakje zullen moeten doen.

Partner Content