Voor het eerst in twintig jaar heeft afvalintercommunale Limburg.net minder papier en karton opgehaald. De reden is dat steeds meer bendes illegaal oud papier en karton ophalen voor de
vuilniswagen is langskomen. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Jaarlijks zo'n 3.000 ton oud papier gestolen
Vandaag levert oud papier 90 euro op voor een ton. Goed georganiseerde bendes zijn bijgevolg 's nachts actief om het papier illegaal op te halen. Afvalbeheerder Fost Plus schat dat er jaarlijks zo'n 3.000 ton oud papier en karton wordt gestolen.

De federale politie heeft een nota naar alle korpsen in Vlaanderen gestuurd om aandacht voor het fenomeen te vragen. (Belga/TE)

Voor het eerst in twintig jaar heeft afvalintercommunale Limburg.net minder papier en karton opgehaald. De reden is dat steeds meer bendes illegaal oud papier en karton ophalen voor de vuilniswagen is langskomen. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Jaarlijks zo'n 3.000 ton oud papier gestolen Vandaag levert oud papier 90 euro op voor een ton. Goed georganiseerde bendes zijn bijgevolg 's nachts actief om het papier illegaal op te halen. Afvalbeheerder Fost Plus schat dat er jaarlijks zo'n 3.000 ton oud papier en karton wordt gestolen. De federale politie heeft een nota naar alle korpsen in Vlaanderen gestuurd om aandacht voor het fenomeen te vragen. (Belga/TE)