Speurders van de Centrale Dienst ter Bestrijding van de Corruptie vielen ook binnen in de lokale kantoren van de Regie op zoek naar bewijzen van omkoping, zo bevestigt Leuvens parketwoordvoerder Sarah Callewaert aan De Tijd.

Volgens welingelichte bronnen heeft de interne auditdienst van de Regie der Gebouwen vorig jaar zelf onregelmatigheden ontdekt bij de uitvoering van overheidsopdrachten in de regio Leuven. Daarbij kwamen in eerste instantie twee ambtenaren in het vizier. Op 28 januari stapte de Regie met het dossier naar het gerecht van Leuven, dat in alle discretie een onderzoek opende.

In 2006 werd de Regie der Gebouwen al opgeschrikt door een corruptieschandaal. Toen liepen tientallen ambtenaren en aannemers tegen de lamp wegens corruptiepraktijken, waardoor de Belgische staat veel te veel betaalde voor uitgevoerde werken.

"We werken volledig mee aan het gerechtelijk onderzoek", aldus woordvoerder van de Regie Johan Vandenborght. "Om het onderzoek te vrijwaren, kan ik weinig details vrijgeven. Ik kan alleen maar zeggen dat er voorlopige administratieve maatregelen zijn genomen tegen de betrokken ambtenaren."

Hij voegt nog toe dat de Regie haar ambtenaren de laatste jaren heeft gesensibiliseerd over wat niet door de beugel kan. "Maar als onze auditdienst toch nog onregelmatigheden vaststelt, stappen we naar het gerecht. Het gerechtelijk onderzoek moet nu uitmaken wat er precies is gebeurd." (Belga/TE)

Speurders van de Centrale Dienst ter Bestrijding van de Corruptie vielen ook binnen in de lokale kantoren van de Regie op zoek naar bewijzen van omkoping, zo bevestigt Leuvens parketwoordvoerder Sarah Callewaert aan De Tijd.Volgens welingelichte bronnen heeft de interne auditdienst van de Regie der Gebouwen vorig jaar zelf onregelmatigheden ontdekt bij de uitvoering van overheidsopdrachten in de regio Leuven. Daarbij kwamen in eerste instantie twee ambtenaren in het vizier. Op 28 januari stapte de Regie met het dossier naar het gerecht van Leuven, dat in alle discretie een onderzoek opende.In 2006 werd de Regie der Gebouwen al opgeschrikt door een corruptieschandaal. Toen liepen tientallen ambtenaren en aannemers tegen de lamp wegens corruptiepraktijken, waardoor de Belgische staat veel te veel betaalde voor uitgevoerde werken."We werken volledig mee aan het gerechtelijk onderzoek", aldus woordvoerder van de Regie Johan Vandenborght. "Om het onderzoek te vrijwaren, kan ik weinig details vrijgeven. Ik kan alleen maar zeggen dat er voorlopige administratieve maatregelen zijn genomen tegen de betrokken ambtenaren." Hij voegt nog toe dat de Regie haar ambtenaren de laatste jaren heeft gesensibiliseerd over wat niet door de beugel kan. "Maar als onze auditdienst toch nog onregelmatigheden vaststelt, stappen we naar het gerecht. Het gerechtelijk onderzoek moet nu uitmaken wat er precies is gebeurd." (Belga/TE)