Nadat bij een vorige actie sporen waren bezet, sabotage was vastgesteld en een seinhuis was geblokkeerd, wijst spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel nog eens op de 'elementaire veiligheidsregels' voor het spoor.

Infrabel wijst er allereerst op dat spoorlopen levensgevaarlijk is, ook voor stakende vakbondsmensen. Daarnaast wijst Infrabel op het belang van de de verkeerscentra (Traffic Control) en de seinhuizen. "Het seinhuispersoneel mag in geen geval enigszins van zijn taken afgeleid worden", luidt het.

Grootste hinder in Wallonië

De nieuwe acties bij het spoor gaan uit van de socialistische spoorbond (ACOD/CGSP). Vanaf zondag om 22 uur wordt er een dag lang actiegevoerd in Oost- en West-Vlaanderen, en in de regio's Luxemburg, Namen, Luik en een deel van Waals-Brabant.

Vanaf maandagavond is het de beurt aan Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen in Vlaanderen, en Henegouwen en een deel van Waals-Brabant in Wallonië. De grootste hinder wordt in het zuiden van het land verwacht.

De Vlaamse vleugel van de socialistische spoorbond, ACOD Spoor, beperkt zich tot voornamelijk sensibilisering en informatievergaderingen, met beperkte hinder voor de reiziger.

Voor het goederenvervoer is er wel een stakingsaanzegging van 48 uur. Ook het internationale treinverkeer zal hinder ondervinden.

De socialistische spoorbond protesteert tegen enerzijds de strategische visie voor het spoor van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), en tegen anderzijds de moeizame onderhandelingen over een nieuw protocol van sociaal akkoord. (Belga/BO)

Nadat bij een vorige actie sporen waren bezet, sabotage was vastgesteld en een seinhuis was geblokkeerd, wijst spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel nog eens op de 'elementaire veiligheidsregels' voor het spoor. Infrabel wijst er allereerst op dat spoorlopen levensgevaarlijk is, ook voor stakende vakbondsmensen. Daarnaast wijst Infrabel op het belang van de de verkeerscentra (Traffic Control) en de seinhuizen. "Het seinhuispersoneel mag in geen geval enigszins van zijn taken afgeleid worden", luidt het. De nieuwe acties bij het spoor gaan uit van de socialistische spoorbond (ACOD/CGSP). Vanaf zondag om 22 uur wordt er een dag lang actiegevoerd in Oost- en West-Vlaanderen, en in de regio's Luxemburg, Namen, Luik en een deel van Waals-Brabant. Vanaf maandagavond is het de beurt aan Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen in Vlaanderen, en Henegouwen en een deel van Waals-Brabant in Wallonië. De grootste hinder wordt in het zuiden van het land verwacht. De Vlaamse vleugel van de socialistische spoorbond, ACOD Spoor, beperkt zich tot voornamelijk sensibilisering en informatievergaderingen, met beperkte hinder voor de reiziger. Voor het goederenvervoer is er wel een stakingsaanzegging van 48 uur. Ook het internationale treinverkeer zal hinder ondervinden. De socialistische spoorbond protesteert tegen enerzijds de strategische visie voor het spoor van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), en tegen anderzijds de moeizame onderhandelingen over een nieuw protocol van sociaal akkoord. (Belga/BO)