Frank Van Massenhove wordt dan toch geen topman van de NMBS, zo meldt Le Soir. De Brusselse krant voert 'persoonlijke redenen' op als reden. Zijn vervanger wordt Jo Cornu.

Jo Cornu, geboren in 1944, is van opleiding burgerlijk ingenieur elektrotechniek en werktuigkunde en heeft er een lange carrière in het bedrijfsleven opzitten. Zo was hij tussen 2007 en 2010 de topman van Agfa-Gevaert. Op vandaag is hij voorzitter van de raad van bestuur van Electrawinds en onafhankelijk bestuurder van Belgacom.

Geen publieke verklaringen

In een persbericht zegt Frank Van Massenhove, die nog maar begin september aangeduid werd als de nieuwe NMBS-topman, te beseffen dat hij met zijn beslissing veel mensen zal ontgoochelen. "Maar ik heb de diepe overtuiging dat de positieve reacties op mijn aanwijzing minder met mijn persoon te maken hadden dan met de hoop dat er structurele veranderingen zouden komen bij de NMBS. Ik ben zeker dat een nieuwe spoorbaas dezelfde reactie zal krijgen." De reden voor zijn stap opzij is privé, laat Van Massenhove nog weten. Hij zal er dan ook geen publieke verklaringen over afleggen.

Partijpolitieke evenwicht

De regering Di Rupo I bereikte pas enige weken geleden een akkoord over de topbenoemingen, nadat de deadline voor het parlementaire reces niet gehaald werd. Die benoemingsronde sleepte lang aan. Daar kwam kritiek op, omdat de leiding van overheidsbedrijven overgeleverd werd aan discussies om het partijpolitieke evenwicht te bewaren.

Vernieuwer

Frank Van Massenhove maakte naam als vernieuwende overheidsmanager van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid. Hij zou in november overstappen naar de NMBS. Dat Van Massenhove naar de Nationale Spoorwegen zou verhuizen, kwam als een verrassing. Hij circuleerde immers niet op de lijstjes van mogelijke kandidaten. Ook Van Massenhove zelf was verrast, zo liet hij verstaan op Twitter.

Frank Van Massenhove wordt dan toch geen topman van de NMBS, zo meldt Le Soir. De Brusselse krant voert 'persoonlijke redenen' op als reden. Zijn vervanger wordt Jo Cornu. Jo Cornu, geboren in 1944, is van opleiding burgerlijk ingenieur elektrotechniek en werktuigkunde en heeft er een lange carrière in het bedrijfsleven opzitten. Zo was hij tussen 2007 en 2010 de topman van Agfa-Gevaert. Op vandaag is hij voorzitter van de raad van bestuur van Electrawinds en onafhankelijk bestuurder van Belgacom.In een persbericht zegt Frank Van Massenhove, die nog maar begin september aangeduid werd als de nieuwe NMBS-topman, te beseffen dat hij met zijn beslissing veel mensen zal ontgoochelen. "Maar ik heb de diepe overtuiging dat de positieve reacties op mijn aanwijzing minder met mijn persoon te maken hadden dan met de hoop dat er structurele veranderingen zouden komen bij de NMBS. Ik ben zeker dat een nieuwe spoorbaas dezelfde reactie zal krijgen." De reden voor zijn stap opzij is privé, laat Van Massenhove nog weten. Hij zal er dan ook geen publieke verklaringen over afleggen. De regering Di Rupo I bereikte pas enige weken geleden een akkoord over de topbenoemingen, nadat de deadline voor het parlementaire reces niet gehaald werd. Die benoemingsronde sleepte lang aan. Daar kwam kritiek op, omdat de leiding van overheidsbedrijven overgeleverd werd aan discussies om het partijpolitieke evenwicht te bewaren.Frank Van Massenhove maakte naam als vernieuwende overheidsmanager van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid. Hij zou in november overstappen naar de NMBS. Dat Van Massenhove naar de Nationale Spoorwegen zou verhuizen, kwam als een verrassing. Hij circuleerde immers niet op de lijstjes van mogelijke kandidaten. Ook Van Massenhove zelf was verrast, zo liet hij verstaan op Twitter.