Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft vrijdagnamiddag met N-VA, CD&V, SP.A en Groen! vergaderd over zijn compromisvoorstel. De vier voorzitters verzekerden hem dat er niemand met een dubbele agenda rond de tafel zit. Maandag overlegt de bemiddelaar weer met de Franstalige partijen.

Vande Lanotte zat donderdag zowat vier uur samen met PS, CDH en Ecolo en ontving vrijdag de vier Vlaamse partijen die aan de onderhandelingen over de staatshervorming deelnemen.

De bemiddelaar zat eerst twee uur apart met de voorzitters van CD&V, N-VA, SP.A en Groen! naar aanleiding van de kritiek van Vlaams minister-president Kris Peeters op de gevolgen van zijn voorstel voor een nieuwe financieringswet.

Na afloop lieten Vande Lanotte en de vier partijvoorzitters weten dat de 'misverstanden zijn uitgeklaard'. In een mededeling werd gezegd dat niemand met een dubbele agenda aan tafel zit en dat iedereen naar een oplossing zoekt.

Peeters had gezegd dat Vlaanderen door het compromisvoorstel van de bemiddelaar twee miljard euro extra zou moeten besparen, maar Vande Lanotte lichtte vrijdagnamiddag aan de voorzitters van de vier Vlaamse partijen toe dat het maar om één miljard gaat.

'Op deze manier zijn de misverstanden uitgeklaard. De vier voorzitters benadrukken dat niemand met een dubbele agenda aan
tafel zit en iedereen naar een oplossing zoekt'.

Maandag weer vergadering met Franstaligen

Na die toelichting schoof de rest van de partijdelegaties van CD&V, N-VA, SP.A en Groen! mee aan tafel. Tijdens die vergadering deelden de partijen hun opmerkingen over de compromistekst van Vande Lanotte mee.

Het overleg duurde tot zowat 18 uur. Maandag ontvangt de bemiddelaar weer de Franstalige partijen PS, CDH en Ecolo.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft vrijdagnamiddag met N-VA, CD&V, SP.A en Groen! vergaderd over zijn compromisvoorstel. De vier voorzitters verzekerden hem dat er niemand met een dubbele agenda rond de tafel zit. Maandag overlegt de bemiddelaar weer met de Franstalige partijen. Vande Lanotte zat donderdag zowat vier uur samen met PS, CDH en Ecolo en ontving vrijdag de vier Vlaamse partijen die aan de onderhandelingen over de staatshervorming deelnemen.De bemiddelaar zat eerst twee uur apart met de voorzitters van CD&V, N-VA, SP.A en Groen! naar aanleiding van de kritiek van Vlaams minister-president Kris Peeters op de gevolgen van zijn voorstel voor een nieuwe financieringswet.Na afloop lieten Vande Lanotte en de vier partijvoorzitters weten dat de 'misverstanden zijn uitgeklaard'. In een mededeling werd gezegd dat niemand met een dubbele agenda aan tafel zit en dat iedereen naar een oplossing zoekt.Peeters had gezegd dat Vlaanderen door het compromisvoorstel van de bemiddelaar twee miljard euro extra zou moeten besparen, maar Vande Lanotte lichtte vrijdagnamiddag aan de voorzitters van de vier Vlaamse partijen toe dat het maar om één miljard gaat.'Op deze manier zijn de misverstanden uitgeklaard. De vier voorzitters benadrukken dat niemand met een dubbele agenda aan tafel zit en iedereen naar een oplossing zoekt'. Maandag weer vergadering met FranstaligenNa die toelichting schoof de rest van de partijdelegaties van CD&V, N-VA, SP.A en Groen! mee aan tafel. Tijdens die vergadering deelden de partijen hun opmerkingen over de compromistekst van Vande Lanotte mee.Het overleg duurde tot zowat 18 uur. Maandag ontvangt de bemiddelaar weer de Franstalige partijen PS, CDH en Ecolo.