De onderzoeksrechter noch de strafrechter heeft die bevoegdheid, meldt De Standaard.

"Pas deze wet dringend aan", luidt de oproep die de procureurs-generaal lanceren over de voorlopige hechtenis met enkelband. Ze voorspellen verschillende problemen met het systeem, maar het grootste probleem stelt zich in de periode nadat de raadkamer of de Kamer van Inbeschuldigingstelling de verdachte heeft doorverwezen naar de strafrechter.

Als de verdachte het dan op een lopen zet, is er volgens de letter van de wet niemand bevoegd om de voortvluchtige weer aan te houden. Het is niet langer de bevoegdheid van de onderzoeksrechter, omdat zijn onderzoek is afgesloten. En de wet over de voorlopige hechtenis met enkelband zegt helemaal niets over wat de raadkamer kan doen als iemand gevlucht is. (Belga/TV)

De onderzoeksrechter noch de strafrechter heeft die bevoegdheid, meldt De Standaard."Pas deze wet dringend aan", luidt de oproep die de procureurs-generaal lanceren over de voorlopige hechtenis met enkelband. Ze voorspellen verschillende problemen met het systeem, maar het grootste probleem stelt zich in de periode nadat de raadkamer of de Kamer van Inbeschuldigingstelling de verdachte heeft doorverwezen naar de strafrechter.Als de verdachte het dan op een lopen zet, is er volgens de letter van de wet niemand bevoegd om de voortvluchtige weer aan te houden. Het is niet langer de bevoegdheid van de onderzoeksrechter, omdat zijn onderzoek is afgesloten. En de wet over de voorlopige hechtenis met enkelband zegt helemaal niets over wat de raadkamer kan doen als iemand gevlucht is. (Belga/TV)