De huidige eigenaars van zonnepanelen betalen momenteel niet voor het stroomnet, terwijl ze het dubbel gebruiken: om stroomoverschotten op te zetten bij zonnig weer en om stroom af te halen als de zon niet schijnt. Via de nieuwe netvergoeding zouden ze voortaan wel meebetalen.

De Vreg beschouwt die netvergoeding echter als een zogenaamd injectietarief, schrijft De Tijd. Zo'n injectietarief aanrekenen is verboden, zo bepaalt het Vlaams Energiedecreet. Bovendien heeft de Vlaamse regering niets in de pap te brokken over energietarieven.

De netvergoeding is een onderdeel van de hervorming van de groenestroomsteun van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A). De minister is niet ongerust. Als er toch een probleem zou zijn, kan het verbod op injectietarieven worden afgeschaft, luidt het. (Belga/TE)

De huidige eigenaars van zonnepanelen betalen momenteel niet voor het stroomnet, terwijl ze het dubbel gebruiken: om stroomoverschotten op te zetten bij zonnig weer en om stroom af te halen als de zon niet schijnt. Via de nieuwe netvergoeding zouden ze voortaan wel meebetalen. De Vreg beschouwt die netvergoeding echter als een zogenaamd injectietarief, schrijft De Tijd. Zo'n injectietarief aanrekenen is verboden, zo bepaalt het Vlaams Energiedecreet. Bovendien heeft de Vlaamse regering niets in de pap te brokken over energietarieven. De netvergoeding is een onderdeel van de hervorming van de groenestroomsteun van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A). De minister is niet ongerust. Als er toch een probleem zou zijn, kan het verbod op injectietarieven worden afgeschaft, luidt het. (Belga/TE)