De technische ploegen voeren metingen uit om het effect van de neerslag na te gaan. Gouverneur Jan Briers had dinsdagavond gevraagd dat alle inwoners van Wetteren, Serskamp en Schellebelle zich beter konden voorbereiden op een eventuele nieuwe evacuatie.

'Geen verontrustende waarden'

Bij tien metingen in Wetteren werd 0 ppm ('parts per million') toxische stoffen opgetekend, aldus de lokale politie. De eerste meetresultaten na de regenval zijn negatief, melden ook het provincie- en het gemeentebestuur:

"Er zijn geen verontrustende waarden gemeten. Er moet dus absoluut niet geëvacueerd worden. Aan de pompput waar vanochtend hoge dosissen toxische stoffen zijn gemeten, worden nu significant lagere waarden gemeten. Ook vannacht wordt er blijvend gemeten op verschillende plaatsen. Indien de resultaten verder in die zin evolueren, kan morgen opnieuw overgegaan worden tot een gecoördineerde en begeleide terugkeer van geëvacueerde inwoners." (Belga/TV)

De technische ploegen voeren metingen uit om het effect van de neerslag na te gaan. Gouverneur Jan Briers had dinsdagavond gevraagd dat alle inwoners van Wetteren, Serskamp en Schellebelle zich beter konden voorbereiden op een eventuele nieuwe evacuatie.'Geen verontrustende waarden' Bij tien metingen in Wetteren werd 0 ppm ('parts per million') toxische stoffen opgetekend, aldus de lokale politie. De eerste meetresultaten na de regenval zijn negatief, melden ook het provincie- en het gemeentebestuur: "Er zijn geen verontrustende waarden gemeten. Er moet dus absoluut niet geëvacueerd worden. Aan de pompput waar vanochtend hoge dosissen toxische stoffen zijn gemeten, worden nu significant lagere waarden gemeten. Ook vannacht wordt er blijvend gemeten op verschillende plaatsen. Indien de resultaten verder in die zin evolueren, kan morgen opnieuw overgegaan worden tot een gecoördineerde en begeleide terugkeer van geëvacueerde inwoners." (Belga/TV)