Een Nederlander van 56 jaar die ervan verdacht wordt vrijdagavond in Wezet (Visé) een manifestant van de gele hesjes-beweging met opzet te hebben aangereden waarna die manifestant overleed, is zaterdagavond opgepakt in Nederland. Dat is zondag vernomen bij het parket in Luik. Volgens ANP is de man afkomstig uit Dongen (Noord-Brabant).

'De verdachte vrachtwagenchauffeur is zaterdagavond aangehouden', zegt Catherine Collignon, woordvoerster van het Luikse parket, die hiermee lokale berichtgeving bevestigt. 'De Belgische politie heeft me bevestigd dat hij is opgepakt door hun Nederlandse collega's.'

Volgens ANP zit de man vast in Nederland en wordt hij in de loop van de dag verhoord. België heeft gevraagd om overlevering van de man. Als hij daarmee instemt, is hij in de loop van volgende week in België. Als hij weigert, moet een rechter beslissen en duurt het iets langer, aldus nog ANP.

Het ongeval gebeurde aan een filterblokkade die door enkele tientallen gele hesjes was ingesteld vrijdag om 19.00 uur in de richting van Maastricht (Nederland) op de E25-autoweg in Wezet (Visé) in de provincie Luik. Het rechter baanvak was afgesloten voor verkeer met paletten en banden, het linker rijvak was opengelaten voor voertuigen. Twee betogers stelden zich op om de weg te blokkeren toen een vrachtwagen het linker rijvak wou oprijden en versnelde, zo vertellen getuigen. Een van de twee, Roger Borlet, 49 jaar, kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht.