De Belgische ontsnappingskoning Nordin Benallal is door Nederland uitgeleverd aan België. Dat heeft het parket van Nijvel dinsdag bekendgemaakt. Hij moet in België nog een jarenlange celstraf uitzitten.

Benallal heeft in Nederland een celstraf uitgezeten wegens een overval die hij in oktober 2007 pleegde op een motorzaak in Den Haag. Hij pleegde die overval nadat hij twee dagen eerder op spectaculaire wijze was ontsnapt uit de gevangenis van Itter.

Het was de bedoeling dat hij uit die gevangenis in Waals-Brabant zou ontsnappen met een helikopter die door handlangers van hem was gekaapt.

Toen dat mislukte baande hij zich met een kalasjnikov die hij van zijn kompanen had gekregen een weg uit de gevangenis en vluchtte hij met een gestolen wagen die op hem stond te wachten. Daarna nam Benallal de wijk naar Nederland.

Benallal moet in België nog een celstraf uitzitten van 27 jaar wegens eerdere veroordelingen. In welke Belgische gevangenis hij zal terechtkomen is nog niet bekend. Naast de gevangenis van Itter ontsnapte hij eerder al uit verschillende andere strafinrichtingen.

De Belgische ontsnappingskoning Nordin Benallal is door Nederland uitgeleverd aan België. Dat heeft het parket van Nijvel dinsdag bekendgemaakt. Hij moet in België nog een jarenlange celstraf uitzitten. Benallal heeft in Nederland een celstraf uitgezeten wegens een overval die hij in oktober 2007 pleegde op een motorzaak in Den Haag. Hij pleegde die overval nadat hij twee dagen eerder op spectaculaire wijze was ontsnapt uit de gevangenis van Itter.Het was de bedoeling dat hij uit die gevangenis in Waals-Brabant zou ontsnappen met een helikopter die door handlangers van hem was gekaapt. Toen dat mislukte baande hij zich met een kalasjnikov die hij van zijn kompanen had gekregen een weg uit de gevangenis en vluchtte hij met een gestolen wagen die op hem stond te wachten. Daarna nam Benallal de wijk naar Nederland.Benallal moet in België nog een celstraf uitzitten van 27 jaar wegens eerdere veroordelingen. In welke Belgische gevangenis hij zal terechtkomen is nog niet bekend. Naast de gevangenis van Itter ontsnapte hij eerder al uit verschillende andere strafinrichtingen.