De Dienst Vreemdelingenzaken heeft voor de vierde keer een regularisatieaanvraag van Navid Sharifi afgewezen.

De twintiger moest halsoverkop zijn koffers pakken in het Centrum voor Illegalen in Brugge en werd naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht waar hij op zijn repatriëring wacht.

Volgens zijn raadsman Pieter-Jan Staelens vliegt hij dinsdag om 11.20 uur naar zijn thuisland. Daar is hij sinds zijn kleutertijd niet meer geweest.

Asiel

Ook eerdere asielaanvragen leverden geen succes op. Volgens het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen houdt de vrees voor de schoonfamilie van zijn broer, naar aanleiding van een uit de hand gelopen ruzie in Iran, geen enkel verband met de criteria van de Vluchtelingenconventie. De Wielsbeekse loodgieter zou namelijk vanuit Iran naar België zijn gevlucht nadat hij iemand verwondde bij een familievete.

Regularisatie

Een asielaanvraag staat echter los van een regularisering en daar heeft de Wielsbeekse loodgieter volgens Staelens wel recht op. "In de regularisatieprocedure zijn er geen regels", zegt de raadsman. "De Dienst Vreemdelingenzaken moet onder meer rekening houden met de werkzekerheid van Navid en die heeft hij.

Staelens heeft nog een laatste poging ondernomen door beroep aan te tekenen tegen de uitwijzing van zijn cliënt. Enkel als de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen dat beroep beslist te behandelen, wordt de vlucht alsnog opgeschort.

Goed geïntegreerd

Navid Shariffi heeft zich goed geïntegreerd in België. Hij spreekt Nederlands en is tewerkgesteld als loodgieter. Zijn collega's spreken vol lof over hem. Bovendien is hij, sinds hij een kleuter was, niet meer in zijn thuisland geweest (Belga/TE)

De Dienst Vreemdelingenzaken heeft voor de vierde keer een regularisatieaanvraag van Navid Sharifi afgewezen. De twintiger moest halsoverkop zijn koffers pakken in het Centrum voor Illegalen in Brugge en werd naar het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel gebracht waar hij op zijn repatriëring wacht.Volgens zijn raadsman Pieter-Jan Staelens vliegt hij dinsdag om 11.20 uur naar zijn thuisland. Daar is hij sinds zijn kleutertijd niet meer geweest. Ook eerdere asielaanvragen leverden geen succes op. Volgens het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen houdt de vrees voor de schoonfamilie van zijn broer, naar aanleiding van een uit de hand gelopen ruzie in Iran, geen enkel verband met de criteria van de Vluchtelingenconventie. De Wielsbeekse loodgieter zou namelijk vanuit Iran naar België zijn gevlucht nadat hij iemand verwondde bij een familievete.Een asielaanvraag staat echter los van een regularisering en daar heeft de Wielsbeekse loodgieter volgens Staelens wel recht op. "In de regularisatieprocedure zijn er geen regels", zegt de raadsman. "De Dienst Vreemdelingenzaken moet onder meer rekening houden met de werkzekerheid van Navid en die heeft hij.Staelens heeft nog een laatste poging ondernomen door beroep aan te tekenen tegen de uitwijzing van zijn cliënt. Enkel als de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen dat beroep beslist te behandelen, wordt de vlucht alsnog opgeschort.Navid Shariffi heeft zich goed geïntegreerd in België. Hij spreekt Nederlands en is tewerkgesteld als loodgieter. Zijn collega's spreken vol lof over hem. Bovendien is hij, sinds hij een kleuter was, niet meer in zijn thuisland geweest (Belga/TE)