De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft het beroep tegen de uitwijzing van Navid Sharifi (23) verworpen. Net voor het middaguur werd de man door de politie op een vliegtuig richting de Afghaanse hoofdstad Kaboel gezet.

Ultieme poging

Nadat de Dienst Vreemdelingenzaken zijn vierde regularisatieaanvraag weigerde, was er nog bitter weinig hoop voor Navid Sharifi uit het West-Vlaamse Wielsbeke. Zijn raadsman, mr. Pieter-Jan Staelens, ondernam nog een ultieme poging door beroep aan te tekenen tegen de uitwijzing maar dat werd door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen verworpen.

Familievete

Onder politiebegeleiding vliegt Navid Sharifi op dit moment naar Moskou. Van daaruit reist hij door naar Afghanistan, het land waar hij sinds zijn kleutertijd nooit meer is geweest.

Het dossier kwam de voorbije dagen in een stroomversnelling toen bleek dat de jonge man niet op de vlucht is voor de oorlog maar wel voor een familievete in Iran. Pieter-Jan Staelens overweegt om in cassatie te gaan maar dat beroep werkt niet opschortend. (Belga/EE)

De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen heeft het beroep tegen de uitwijzing van Navid Sharifi (23) verworpen. Net voor het middaguur werd de man door de politie op een vliegtuig richting de Afghaanse hoofdstad Kaboel gezet.Ultieme poging Nadat de Dienst Vreemdelingenzaken zijn vierde regularisatieaanvraag weigerde, was er nog bitter weinig hoop voor Navid Sharifi uit het West-Vlaamse Wielsbeke. Zijn raadsman, mr. Pieter-Jan Staelens, ondernam nog een ultieme poging door beroep aan te tekenen tegen de uitwijzing maar dat werd door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen verworpen.Familievete Onder politiebegeleiding vliegt Navid Sharifi op dit moment naar Moskou. Van daaruit reist hij door naar Afghanistan, het land waar hij sinds zijn kleutertijd nooit meer is geweest. Het dossier kwam de voorbije dagen in een stroomversnelling toen bleek dat de jonge man niet op de vlucht is voor de oorlog maar wel voor een familievete in Iran. Pieter-Jan Staelens overweegt om in cassatie te gaan maar dat beroep werkt niet opschortend. (Belga/EE)