Door een nationale staking te organiseren spelen de vakbonden met vuur. Dat heeft Pieter Timmermans, de directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), gezegd in De Ochtend op Radio 1.

De vakbonden besloten om de stakingsaanzegging voor 30 januari hard te maken. Premier Elio Di Rupo heeft volgens hen te lang gewacht om weer aan te knopen met het sociaal overleg. "De vakbonden spelen met vuur", verklaarde Pieter Timmermans woensdagochtend op Radio 1. "België is te laat begonnen met hervormingen. Hoe langer we wachten, hoe moeilijker het zal worden."

Onverantwoord

Timmermans noemt de staking bijzonder onverantwoord. "We waren net bezig met het overleg, met perspectieven te creëren." Dat komt nu volgens hem op de helling te staan. De voorzitter geeft toe dat België zich niet kapot mag saneren, maar dat gebeurt volgens hem vandaag nog niet. "Alles op zijn beloop laten is een garantie dat we binnen een paar jaar met het hoofd tegen de muur lopen." (Belga/INM)

Door een nationale staking te organiseren spelen de vakbonden met vuur. Dat heeft Pieter Timmermans, de directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), gezegd in De Ochtend op Radio 1. De vakbonden besloten om de stakingsaanzegging voor 30 januari hard te maken. Premier Elio Di Rupo heeft volgens hen te lang gewacht om weer aan te knopen met het sociaal overleg. "De vakbonden spelen met vuur", verklaarde Pieter Timmermans woensdagochtend op Radio 1. "België is te laat begonnen met hervormingen. Hoe langer we wachten, hoe moeilijker het zal worden." Onverantwoord Timmermans noemt de staking bijzonder onverantwoord. "We waren net bezig met het overleg, met perspectieven te creëren." Dat komt nu volgens hem op de helling te staan. De voorzitter geeft toe dat België zich niet kapot mag saneren, maar dat gebeurt volgens hem vandaag nog niet. "Alles op zijn beloop laten is een garantie dat we binnen een paar jaar met het hoofd tegen de muur lopen." (Belga/INM)