De koninklijke familie heeft zich, ter gelegenheid van de nationale feestdag, verspreid over de drie gewesten van ons land om de feestelijkheden bij te wonen. Zowel in Brussel, Gent als Luik vinden er Te Deum-vieringen plaats. Vanaf 16 uur verzamelt het koningshuis in de hoofdstad voor het traditionele militaire defilé.

Koning Albert en koningin Paola, koningin Fabiola, prins Filip en prinses Mathilde trokken naar de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal voor het Te Deum. Onder meer premier Elio Di Rupo (PS) en zijn federale collega's Joëlle Milquet (CDH), Didier Reynders (MR) en Olivier Magnette (PS) woonden de viering van de nationale feestdag bij. Buiten gaf het publiek hen een warm onthaal.

Prinses Astrid en prins Lorenz trokken naar de Sint-Baafskathedraal in Gent, Prins Laurent en prinses Claire woonden de viering in Luik bij, in de Sint-Paul-kathedraal.

Militair defilé

Zaterdagnamiddag vindt op het Paleizenplein het militaire defilé plaats. Nadien zullen de prinsen en prinsessen een aantal activiteiten in het Warandepark bezoeken. Ook de Stichting prins Laurent heeft er een activiteit: kinderen op een speelse manier laten kennismaken met de dieren in het park.

Om 23 uur is er dan het vuurwerk, waar prins Laurent en zijn vrouw Claire aanwezig zullen zijn. (Belga/SD)De koninklijke familie heeft zich, ter gelegenheid van de nationale feestdag, verspreid over de drie gewesten van ons land om de feestelijkheden bij te wonen. Zowel in Brussel, Gent als Luik vinden er Te Deum-vieringen plaats. Vanaf 16 uur verzamelt het koningshuis in de hoofdstad voor het traditionele militaire defilé. Koning Albert en koningin Paola, koningin Fabiola, prins Filip en prinses Mathilde trokken naar de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal voor het Te Deum. Onder meer premier Elio Di Rupo (PS) en zijn federale collega's Joëlle Milquet (CDH), Didier Reynders (MR) en Olivier Magnette (PS) woonden de viering van de nationale feestdag bij. Buiten gaf het publiek hen een warm onthaal. Prinses Astrid en prins Lorenz trokken naar de Sint-Baafskathedraal in Gent, Prins Laurent en prinses Claire woonden de viering in Luik bij, in de Sint-Paul-kathedraal. Militair defiléZaterdagnamiddag vindt op het Paleizenplein het militaire defilé plaats. Nadien zullen de prinsen en prinsessen een aantal activiteiten in het Warandepark bezoeken. Ook de Stichting prins Laurent heeft er een activiteit: kinderen op een speelse manier laten kennismaken met de dieren in het park. Om 23 uur is er dan het vuurwerk, waar prins Laurent en zijn vrouw Claire aanwezig zullen zijn. (Belga/SD)