De NBB gaat voorlopig geen verder studiewerk verrichten in het debat over de nucleaire rente, zo heeft De Tijd vernomen in regeringskringen.

De regering vroeg de NBB eerder dit jaar om te onderzoeken hoe hoog de winst is die de kernenergieproducenten realiseren op hun afgeschreven centrales. De Nationale Bank koos er in haar rapport voor zich te baseren op de cijfers van 2007 omdat die geauditeerd waren door de CREG. Dat is niet het geval voor de cijfers van 2008, 2009 en 2010.

"De oefening heeft aangetoond dat het weinig zin heeft voor de centrale bank om nog iets te doen", zegt een goedgeplaatste bron. "Het is zo'n emotioneel dossier geworden dat het debat niet meer rationeel gevoerd kan worden." (Belga)

De NBB gaat voorlopig geen verder studiewerk verrichten in het debat over de nucleaire rente, zo heeft De Tijd vernomen in regeringskringen. De regering vroeg de NBB eerder dit jaar om te onderzoeken hoe hoog de winst is die de kernenergieproducenten realiseren op hun afgeschreven centrales. De Nationale Bank koos er in haar rapport voor zich te baseren op de cijfers van 2007 omdat die geauditeerd waren door de CREG. Dat is niet het geval voor de cijfers van 2008, 2009 en 2010. "De oefening heeft aangetoond dat het weinig zin heeft voor de centrale bank om nog iets te doen", zegt een goedgeplaatste bron. "Het is zo'n emotioneel dossier geworden dat het debat niet meer rationeel gevoerd kan worden." (Belga)