De Amerikaanse beeldkunstenaar Spencer Tunick, wereldwijd bekend om zijn naaktfotografie van grote groepen mensen in de open ruimte, gaat in het weekend van 10 juli aan de slag in het Kasteel van Gaasbeek in Lennik. Tunick zal er foto's nemen van naakte mensen voor de productie van een installatie die later in het kasteel te zien zal zijn op de tentoonstelling 'Sleeping Beauties' van gastcurator Ann Geeraerts. Die tentoonstelling brengt een selectie werken van hedendaagse kunstenaars die zich door slaap en droom laten inspireren.

Spencer Tunick was reeds twee keer in ons land actief, telkens in Brugge. In 2005 fotografeerde hij in de Brugse binnenstad een tweeduizendtal naakte mensen in het kader van het cultuurfestival Corpus 05.Een jaar later fotografeerde hij voor het chocoladefestival Choca-Laté een 70-tal met witte chocolade overgoten naakte mannen.

Registreren

Wie zich in het kader van dit nieuwe project naakt wil laten fotograferen, dient zich vooraf te registreren via www.kasteelvangaasbeek.be/spencertunick/nl.

De deelnemers zullen kort voor het weekend van 10 juli gecontacteerd worden met exacte datum, beginuur en verdere instructies. Ze krijgen nadien als bedankje een foto van de gerealiseerde installatie die gedrukt wordt in een beperkte oplage.

De Amerikaanse beeldkunstenaar Spencer Tunick, wereldwijd bekend om zijn naaktfotografie van grote groepen mensen in de open ruimte, gaat in het weekend van 10 juli aan de slag in het Kasteel van Gaasbeek in Lennik. Tunick zal er foto's nemen van naakte mensen voor de productie van een installatie die later in het kasteel te zien zal zijn op de tentoonstelling 'Sleeping Beauties' van gastcurator Ann Geeraerts. Die tentoonstelling brengt een selectie werken van hedendaagse kunstenaars die zich door slaap en droom laten inspireren. Spencer Tunick was reeds twee keer in ons land actief, telkens in Brugge. In 2005 fotografeerde hij in de Brugse binnenstad een tweeduizendtal naakte mensen in het kader van het cultuurfestival Corpus 05.Een jaar later fotografeerde hij voor het chocoladefestival Choca-Laté een 70-tal met witte chocolade overgoten naakte mannen. Registreren Wie zich in het kader van dit nieuwe project naakt wil laten fotograferen, dient zich vooraf te registreren via www.kasteelvangaasbeek.be/spencertunick/nl. De deelnemers zullen kort voor het weekend van 10 juli gecontacteerd worden met exacte datum, beginuur en verdere instructies. Ze krijgen nadien als bedankje een foto van de gerealiseerde installatie die gedrukt wordt in een beperkte oplage.