"Zonder noemenswaardige incidenten is dinsdag, met ruim 270 km file op de Vlaamse wegen, de ochtendspits de drukste van dit najaar", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het was al heel vroeg dinsdagochtend aanschuiven. "Om 6.45 uur moesten mensen vanuit het oosten van het land al een uur aanschuiven naar Brussel", zegt Beeckman. In heel België stond zowat 350 km file.

Het hoge aantal filekilometers wijt Beeckman vooral aan de provinciale actiedag van gisteren/maandag. Daarnaast zorgde ook regen, vooral in het westen, voor wat problemen op de weg.

Drukste ochtendspits van het jaar in Nederland

"Elke keer na een treinstaking zien we de dag erop meer file. Bovendien zijn een aantal wegen geblokkeerd geweest. Daardoor is er extra veel bevoorrading, bijvoorbeeld van Brucargo, onderweg. Vooral rond Brussel verliep het verkeer natuurlijk moeilijk."

Intussen kende Nederland met 400 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer de drukste ochtendspits van 2014. De files werden vooral veroorzaakt door aanrijdingen. Bovendien had het verkeer in het hele land, met uitzondering van het zuidwesten, last van mist en plaatselijk gladheid. (Belga/TE)

"Zonder noemenswaardige incidenten is dinsdag, met ruim 270 km file op de Vlaamse wegen, de ochtendspits de drukste van dit najaar", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Het was al heel vroeg dinsdagochtend aanschuiven. "Om 6.45 uur moesten mensen vanuit het oosten van het land al een uur aanschuiven naar Brussel", zegt Beeckman. In heel België stond zowat 350 km file. Het hoge aantal filekilometers wijt Beeckman vooral aan de provinciale actiedag van gisteren/maandag. Daarnaast zorgde ook regen, vooral in het westen, voor wat problemen op de weg. "Elke keer na een treinstaking zien we de dag erop meer file. Bovendien zijn een aantal wegen geblokkeerd geweest. Daardoor is er extra veel bevoorrading, bijvoorbeeld van Brucargo, onderweg. Vooral rond Brussel verliep het verkeer natuurlijk moeilijk." Intussen kende Nederland met 400 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer de drukste ochtendspits van 2014. De files werden vooral veroorzaakt door aanrijdingen. Bovendien had het verkeer in het hele land, met uitzondering van het zuidwesten, last van mist en plaatselijk gladheid. (Belga/TE)