Na nieuwe overlegronde: twee Franstalige cipiersbonden zetten staking verder

© Belga

Een nieuw overleg tussen minister van Justitie Koen Geens en de Franstalige overheidsvakbonden CSC en CGSP heeft geen akoord opgeleverd. De staking in de Franstalige gevangenissen wordt dus nog altijd voortgezet.

“We hebben een discussie ten gronde gehad, maar dat heeft niets concreets opgeleverd”, verklaarde Michel Jacobs van de socialistische overheidsvakbond CGSP na afloop van de bijeenkomst. “Ik heb een voorstel over de werkomstandigheden gedaan aan de minister. Hij gaat dat bestuderen. Ik verwacht nu een uitnodiging voor een nieuwe bijeenkomst, die wellicht vrijdag zal plaatsvinden”, zegt Jacobs nog.

“Er is nog geen vooruitgang geboekt”, zegt ook Laurence Clamar van de christelijke overheidsvakbond CSC. “We hopen dat de minister nog een opening maakt voor het zuiden van het land”, aldus Clamar: “De helft van België is nog altijd in staking.”

In de Franstalige gevangenissen wordt al sinds eind april gestaakt. Maandag hadden de drie Vlaamse vakbonden (ACV, ACOD en VSOA) en door de Franstalige liberale vakbond SLFP nog ingestemd met een protocolakkoord dat minister Koen Geens had voorgelegd. Maar de Franstalige christelijke (CSC) en socialistische (CGSP) vakbond zijn daar niet op ingegaan. De cipiers die bij een van die laatste twee vakbonden aangesloten zijn, zetten hun staking in de Waalse en Brusselse gevangenissen voorlopig voort.

Een concreet tijdstip voor de volgende onderhandelingssessie is nog niet afgesproken.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content