Controleurs van de FOD Volksgezondheid werden tijdens de laatste controles op het rookverbod slachtoffer van fysieke agressie. Ze krijgen nu extra politiebescherming. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

Vier inspecteurs werden onlangs het slachtoffer van fysieke agressie. "Bij twee van onze controleurs werd hun bril stuk geslagen. Zij liepen ook blauwe plekken op na duw-en-trekwerk", zegt Paul Van den Meerssche, hoofdinspecteur van de FOD Volksgezondheid.

Sommige controleurs werden zelfs thuis belaagd. De controleurs hebben schrik dat ook de WK-evenementen niet zonder incidenten zullen verlopen. "Onze inspecteurs gaan daar onder meer controleren of kinderen niet te makkelijk aan alcohol geraken. Maar de kans bestaat natuurlijk ook dat zij in contact zullen komen met dronken mensen", zegt Van den Meerssche. Daarom krijgen ze extra politiebegeleiding.

Vier inspecteurs werden onlangs het slachtoffer van fysieke agressie. "Bij twee van onze controleurs werd hun bril stuk geslagen. Zij liepen ook blauwe plekken op na duw-en-trekwerk", zegt Paul Van den Meerssche, hoofdinspecteur van de FOD Volksgezondheid. Sommige controleurs werden zelfs thuis belaagd. De controleurs hebben schrik dat ook de WK-evenementen niet zonder incidenten zullen verlopen. "Onze inspecteurs gaan daar onder meer controleren of kinderen niet te makkelijk aan alcohol geraken. Maar de kans bestaat natuurlijk ook dat zij in contact zullen komen met dronken mensen", zegt Van den Meerssche. Daarom krijgen ze extra politiebegeleiding.