De reactie van burgemeester Vincent Van Quickenborne komt er na de commotie die is ontstaan rond een foto van de viering van de Guldensporenslag op de Kortrijkse Groeningekouter. Op 10 juli zat de Franse rechts-extremist Aurélien Verhassel op de eerste rij, drie stoelen naast Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en vier van Van Quickenborne zelf. Ook Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove, een kennis van Verhassel, tekende present op de eerste rij.

Volgens de organisator, het Guldensporencomité, kwam dat door 'een samenloop van omstandigheden'. Maar met die uitleg neemt Van Quickenborne geen genoegen. 'Ik vind de aanwezigheid op de eerste rij van dat extreem-rechts sujet compleet ongepast', zegt de liberaal aan Knack.

Voortaan zal de stad zelf de organisatie van het protocol van de viering in handen nemen om zulke taferelen te vermijden, aldus Van Quickenborne.

De reactie van burgemeester Vincent Van Quickenborne komt er na de commotie die is ontstaan rond een foto van de viering van de Guldensporenslag op de Kortrijkse Groeningekouter. Op 10 juli zat de Franse rechts-extremist Aurélien Verhassel op de eerste rij, drie stoelen naast Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en vier van Van Quickenborne zelf. Ook Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove, een kennis van Verhassel, tekende present op de eerste rij. Volgens de organisator, het Guldensporencomité, kwam dat door 'een samenloop van omstandigheden'. Maar met die uitleg neemt Van Quickenborne geen genoegen. 'Ik vind de aanwezigheid op de eerste rij van dat extreem-rechts sujet compleet ongepast', zegt de liberaal aan Knack.Voortaan zal de stad zelf de organisatie van het protocol van de viering in handen nemen om zulke taferelen te vermijden, aldus Van Quickenborne.