De Franstalige Valerie Geeurickx (van de lijst LinkeBeek, LB) heeft in handen van Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte in het Provinciehuis in Leuven de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van de faciliteitengemeente Linkebeek. Na de niet-benoemingen het afgelopen decennium van zowel Damien Thiéry als dit voorjaar Yves Ghequière omwille van overtredingen van de taalwet is Geeurickx de eerste benoemde burgemeester uit de Franstalige meerderheid sinds 2007.

Geeurickx (52) was sinds 2013 als schepen bevoegd voor cultuur, informatie, middenstand, lokale economie en sociale zaken en sinds haar voordracht door de Franstalige meerderheid op 8 mei van dit jaar reeds aangewezen burgemeester.

Zij nam op dat ogenblik het mandaat over van Eric De Bruycker, lid van de Vlaamse oppositie Prolink. Hij werd in september 2015 door Vlaams minister Liesbeth Homans benoemd om uit de impasse te geraken doordat de Franstalige meerderheid steeds opnieuw Damien Thiéry voordroeg als burgemeester.

Geeurickx was tot begin 2014 een van de drie ondervoorzitters van het FDF (nu DéFi). Ze stapte toen uit die partij en zetelt sindsdien als onafhankelijke.

Na afloop van de eedaflegging woensdag bestempelde Geeurickx het feit dat Linkebeek terug een burgemeester uit de Franstalige meerderheid heeft en op die manier met Pasquale Nardone een nieuwe schepen heeft kunnen aanstellen als een overwinning voor de Franstaligen. Tegelijk wees ze erop dat de Vlaamse overheid de afgelopen jaren de democratie in Linkebeek niet respecteerde. 'Wat het aantal voorkeurstemmen betreft kom ik immers pas op de derde plaats na Damien Thiéry en Yves Ghequière. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal Thiéry in Linkebeek terug de lijsttrekker zijn. We vormen echter een ploeg die goed samenwerkt', aldus Geeurickx

De Franstalige Valerie Geeurickx (van de lijst LinkeBeek, LB) heeft in handen van Vlaams-Brabants gouverneur Lodewijk De Witte in het Provinciehuis in Leuven de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van de faciliteitengemeente Linkebeek. Na de niet-benoemingen het afgelopen decennium van zowel Damien Thiéry als dit voorjaar Yves Ghequière omwille van overtredingen van de taalwet is Geeurickx de eerste benoemde burgemeester uit de Franstalige meerderheid sinds 2007.Geeurickx (52) was sinds 2013 als schepen bevoegd voor cultuur, informatie, middenstand, lokale economie en sociale zaken en sinds haar voordracht door de Franstalige meerderheid op 8 mei van dit jaar reeds aangewezen burgemeester. Zij nam op dat ogenblik het mandaat over van Eric De Bruycker, lid van de Vlaamse oppositie Prolink. Hij werd in september 2015 door Vlaams minister Liesbeth Homans benoemd om uit de impasse te geraken doordat de Franstalige meerderheid steeds opnieuw Damien Thiéry voordroeg als burgemeester. Geeurickx was tot begin 2014 een van de drie ondervoorzitters van het FDF (nu DéFi). Ze stapte toen uit die partij en zetelt sindsdien als onafhankelijke. Na afloop van de eedaflegging woensdag bestempelde Geeurickx het feit dat Linkebeek terug een burgemeester uit de Franstalige meerderheid heeft en op die manier met Pasquale Nardone een nieuwe schepen heeft kunnen aanstellen als een overwinning voor de Franstaligen. Tegelijk wees ze erop dat de Vlaamse overheid de afgelopen jaren de democratie in Linkebeek niet respecteerde. 'Wat het aantal voorkeurstemmen betreft kom ik immers pas op de derde plaats na Damien Thiéry en Yves Ghequière. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal Thiéry in Linkebeek terug de lijsttrekker zijn. We vormen echter een ploeg die goed samenwerkt', aldus Geeurickx