N-VA: ‘Yves Leterme bij de verkiezingen op onze lijst was maar om te gekscheren’

© Reuters

De partij van Bart De Wever heeft oud-premier Yves Leterme een verkiesbare plaats aangeboden op de Europese lijst van de N-VA. Dat verneemt Le Vif. Volgens een officiële reactie was het aanbod maar ‘om te gekscheren’.

N-VA heeft voormalig premier Yves Leterme een plaats aangeboden op de Europese lijst. Dat hebben onze collega’s van Le Vif vernomen. De toenaderingspoging, die in de wandelgangen van de VRT plaatsvond, blijft echter zonder resultaat.

Het ex-stemmenkanon van de CD&V, die al beslist had de volgende verkiezingen aan zich voorbij te laten gaan, is niet ingegaan op de vraag van Bart De Wever.

Het huidige nummer 2 van de OESO, die zich in Parijs als een vis in het water voelt, zal dus niet te zien zijn op een lijst van de Vlaamse nationalisten.

De N-VA zit duidelijk verveeld met het bericht. Volgens een officiële reactie was het aanbod ‘gekscherend’ bedoeld.

‘Yves Leterme en Bart De Wever zaten samen in een debat in De Zevende Dag,’ zegt N-VA-woordvoerder Joachim Pohlmann. ‘Na afloop hadden ze nog een gesprek in de foyer van de VRT. Daar heeft Bart gekscherend tegen Leterme gezegd ‘Yves, iemand zoals jij moet op onze Europese lijst.’ (PHx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content