Sas Van Rouveroij: 'N-VA is in volle verkiezingmodus. Daar moet alles voor wijken.'

'Ik hoop dat de Vlaming beseft dat de N-VA bereid is om zijn welvaart op te offeren op het altaar van de onafhankelijkheid.' Dat heeft Vlaams parlementslid Sas Van Rouveroij (Open VLD) gezegd tijdens het debat over de zesde staatshervorming in het Vlaams parlement.

Aanleiding voor de uitspraak van Van Rouveroij was het veelbesproken interview dat N-VA-kopstuk Geert Bourgeois afgelopen weekend aan De Standaard gaf. 'N-VA wil de onafhankelijkheid van Vlaanderen en Geert Bourgeois wil Vlaams minister-president worden.'

Sas van Rouveroij: 'N-VA is in volle verkiezingsmodus'

Volgens Van Rouveroij is het duidelijk dat deze regering de zesde staatshervorming niet zal uitvoeren. 'Het enige wat de regering doet, is de schone schijn ophouden. N-VA is in volle verkiezingsmodus. Daar moet alles voor wijken.'

Eric Van Rompuy: 'U wil de democratische manier waarop dit land bestuurd wordt, opheffen'Ook Eric Van Rompuy, Vlaams parlementslid voor CD&V is verontwaardigd over de uitspraken van Geert Bourgeois, vooral over het feit dat hij niet meer gelooft in de zesde staatshervorming.

"De N-VA wil gewoon niet meer onderhandelen, ze gaan hun standpunt opleggen. De N-VA wil de Vlaamse onafhankelijkheid uitroepen en de Belgische Staat opheffen. Minister Bourgeois zegt eigenlijk dat de structuren en de bevoegdheden die Vlaanderen heeft, tot niets hebben gediend. Eigenlijk zegt u daarmee dat u de democratische manier waarop dit land bestuurd wordt, wil opheffen".

Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) ontkende dat hij met het kranteninterview de aftrap van de verkiezingscampagne van zijn partij heeft gegeven. Het debat in het Vlaams parlement deed hij af als een 'non-debat'.

Geert Bourgeois: 'N-VA wil de mensen niet in chaos storten'

'Ik begrijp niet dat hierover gedebatteerd wordt. Als de oppositie iedere keer een debat vraagt wanneer een minister politieke uitspraken doet in het licht van de verkiezingen, dan mag het parlement zijn werkzaamheden stoppen,' zei Bourgeois in Villa Politica voor de start van het debat.

In hetzelfde interview wilde Bourgeois niet gezegd hebben dat N-VA gaat voor het separatisme. 'Wij gaan voor het confederalisme. Precies zoals CD&V en Open VLD. Ik ga niet discussieren over details'.

'N-VA wil de mensen niet in chaos storten,' zegt Bourgeois nog. 'Wij zijn een zeer verantwoordelijke partij. Wij willen ervoor zorgen dat het land bestuurd wordt. De mensen hoeven zich niet ongerust te maken.' (EE)

'Ik hoop dat de Vlaming beseft dat de N-VA bereid is om zijn welvaart op te offeren op het altaar van de onafhankelijkheid.' Dat heeft Vlaams parlementslid Sas Van Rouveroij (Open VLD) gezegd tijdens het debat over de zesde staatshervorming in het Vlaams parlement. Aanleiding voor de uitspraak van Van Rouveroij was het veelbesproken interview dat N-VA-kopstuk Geert Bourgeois afgelopen weekend aan De Standaard gaf. 'N-VA wil de onafhankelijkheid van Vlaanderen en Geert Bourgeois wil Vlaams minister-president worden.' Sas van Rouveroij: 'N-VA is in volle verkiezingsmodus' Volgens Van Rouveroij is het duidelijk dat deze regering de zesde staatshervorming niet zal uitvoeren. 'Het enige wat de regering doet, is de schone schijn ophouden. N-VA is in volle verkiezingsmodus. Daar moet alles voor wijken.'Eric Van Rompuy: 'U wil de democratische manier waarop dit land bestuurd wordt, opheffen'Ook Eric Van Rompuy, Vlaams parlementslid voor CD&V is verontwaardigd over de uitspraken van Geert Bourgeois, vooral over het feit dat hij niet meer gelooft in de zesde staatshervorming. "De N-VA wil gewoon niet meer onderhandelen, ze gaan hun standpunt opleggen. De N-VA wil de Vlaamse onafhankelijkheid uitroepen en de Belgische Staat opheffen. Minister Bourgeois zegt eigenlijk dat de structuren en de bevoegdheden die Vlaanderen heeft, tot niets hebben gediend. Eigenlijk zegt u daarmee dat u de democratische manier waarop dit land bestuurd wordt, wil opheffen". Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) ontkende dat hij met het kranteninterview de aftrap van de verkiezingscampagne van zijn partij heeft gegeven. Het debat in het Vlaams parlement deed hij af als een 'non-debat'.Geert Bourgeois: 'N-VA wil de mensen niet in chaos storten' 'Ik begrijp niet dat hierover gedebatteerd wordt. Als de oppositie iedere keer een debat vraagt wanneer een minister politieke uitspraken doet in het licht van de verkiezingen, dan mag het parlement zijn werkzaamheden stoppen,' zei Bourgeois in Villa Politica voor de start van het debat. In hetzelfde interview wilde Bourgeois niet gezegd hebben dat N-VA gaat voor het separatisme. 'Wij gaan voor het confederalisme. Precies zoals CD&V en Open VLD. Ik ga niet discussieren over details'. 'N-VA wil de mensen niet in chaos storten,' zegt Bourgeois nog. 'Wij zijn een zeer verantwoordelijke partij. Wij willen ervoor zorgen dat het land bestuurd wordt. De mensen hoeven zich niet ongerust te maken.' (EE)