De volgende dagen zal moeten blijken of de vraag tot ontslag van formateur Elio Di Rupo "show" is of "een breukmoment waarin nieuwe dingen mogelijk worden". Zo heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever in het Canvas-programma Terzake gereageerd op het mislukken van het begrotingsoverleg.

Amper enkele uren voordat Di Rupo in Ciergnon zijn ontslag aanbood aan koning Albert II, kwam de N-VA op de proppen met een voorstel voor een sociaaleconomische noodregering met de christendemocraten en liberalen. "Misschien kunnen alle partijen die de Europese aanbevelingen willen uitvoeren aan hetzelfde zeel trekken", zo herhaalde De Wever zijn voorstel.

Weinig animo voor noodregering

Over bilaterale gesprekken en eventuele reacties van andere partijen op zijn voorstel wou hij niet uitweiden. Voor zo'n noodregering lijkt op dit moment echter weinig animo te bestaan. "Dat is nu niet aan de orde. We zitten met zes partijen en we moeten erdoor", zo stelde Vincent Van Quickenborne van Open VLD eerder in de uitzending.

Ondanks de diepe crisis op federaal niveau wil N-VA volgens De Wever geen verrottingsstrategie voeren. "Zelfs een koppel dat op scheiden staat zal geen andere keuze hebben om het huis te redden wanneer het in brand staat". (Belga/INM)

De volgende dagen zal moeten blijken of de vraag tot ontslag van formateur Elio Di Rupo "show" is of "een breukmoment waarin nieuwe dingen mogelijk worden". Zo heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever in het Canvas-programma Terzake gereageerd op het mislukken van het begrotingsoverleg. Amper enkele uren voordat Di Rupo in Ciergnon zijn ontslag aanbood aan koning Albert II, kwam de N-VA op de proppen met een voorstel voor een sociaaleconomische noodregering met de christendemocraten en liberalen. "Misschien kunnen alle partijen die de Europese aanbevelingen willen uitvoeren aan hetzelfde zeel trekken", zo herhaalde De Wever zijn voorstel. Weinig animo voor noodregering Over bilaterale gesprekken en eventuele reacties van andere partijen op zijn voorstel wou hij niet uitweiden. Voor zo'n noodregering lijkt op dit moment echter weinig animo te bestaan. "Dat is nu niet aan de orde. We zitten met zes partijen en we moeten erdoor", zo stelde Vincent Van Quickenborne van Open VLD eerder in de uitzending. Ondanks de diepe crisis op federaal niveau wil N-VA volgens De Wever geen verrottingsstrategie voeren. "Zelfs een koppel dat op scheiden staat zal geen andere keuze hebben om het huis te redden wanneer het in brand staat". (Belga/INM)