"Het kost ons elk jaar 2 miljoen euro om ook het remgeld terug te betalen aan politiemensen. Dat is verspilling", zegt N-VA-Kamerlid Koenraad Degroote zaterdag in De Tijd. "Gewone burgers betalen remgeld, dus waarom niet bij de politie?", vraagt hij zich af.

Sinds de eenmaking van de politiediensten in 2000 en 2001 kunnen alle operationele politiemensen hun medische kosten volledig laten terugbetalen, dus ook het remgeld. Het gaat daarbij niet alleen over een gewone consultatie bij de huisarts, maar ook over een behandeling door een kinesist, tandzorgen, hospitalisaties, aankopen van geensmiddelen, enzovoort. Telkens kan de medische dienst van de politie na de tussenkomst van de mutaliteit en de hospitalisatieverzekering ook nog de resterende kosten terugbetalen.

Volgens Degroote is dat niet rechtvaardig tegenover de gewone burger die wel een deel van de kosten moet betalen. "Dit systeem bestond vroeger bij de rijkswacht omdat de lonen daar lager waren en op die manier gecompenseerd werden", zegt het N-VA-Kamerlid. "Maar sinds de eenmaking van de politie is dat voordeel bij de politie niet meer te verantwoorden. Die 2 miljoen euro kan veel nuttiger worden besteed."

Jan Adam van de politievakbond van het ACV is het daarmee niet eens. "In elk bedrijf zijn er onderhandelingen en worden er voordelen toegekend aan het personeel", zegt hij. "Dit is nu eenmaal een voordeel voor het operationele kader dat bij de politie werkt." Adam noemt de oproep van N-VA "kleingeestig en kortzichtig". Volgens Adam wil de N-VA stelselmatig de voordelen bij de politie afbouwen.

(Belga/BO)

"Het kost ons elk jaar 2 miljoen euro om ook het remgeld terug te betalen aan politiemensen. Dat is verspilling", zegt N-VA-Kamerlid Koenraad Degroote zaterdag in De Tijd. "Gewone burgers betalen remgeld, dus waarom niet bij de politie?", vraagt hij zich af.Sinds de eenmaking van de politiediensten in 2000 en 2001 kunnen alle operationele politiemensen hun medische kosten volledig laten terugbetalen, dus ook het remgeld. Het gaat daarbij niet alleen over een gewone consultatie bij de huisarts, maar ook over een behandeling door een kinesist, tandzorgen, hospitalisaties, aankopen van geensmiddelen, enzovoort. Telkens kan de medische dienst van de politie na de tussenkomst van de mutaliteit en de hospitalisatieverzekering ook nog de resterende kosten terugbetalen.Volgens Degroote is dat niet rechtvaardig tegenover de gewone burger die wel een deel van de kosten moet betalen. "Dit systeem bestond vroeger bij de rijkswacht omdat de lonen daar lager waren en op die manier gecompenseerd werden", zegt het N-VA-Kamerlid. "Maar sinds de eenmaking van de politie is dat voordeel bij de politie niet meer te verantwoorden. Die 2 miljoen euro kan veel nuttiger worden besteed."Jan Adam van de politievakbond van het ACV is het daarmee niet eens. "In elk bedrijf zijn er onderhandelingen en worden er voordelen toegekend aan het personeel", zegt hij. "Dit is nu eenmaal een voordeel voor het operationele kader dat bij de politie werkt." Adam noemt de oproep van N-VA "kleingeestig en kortzichtig". Volgens Adam wil de N-VA stelselmatig de voordelen bij de politie afbouwen. (Belga/BO)