N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de PS in 2014 vanuit de oppositie een nieuwe staatshervorming zien steunen. Waals minister-president Rudy Demotte is hier niet over te spreken: "Dit is niet serieus. De N-VA zingt bij anderen de lof van iets dat ze zelf niet zou doen. De Wever en co hebben vandaag niet de reinste mildheid om van buitenaf een staatshervorming door te drukken", zei hij op de RTBF.

Alle Walen aan het werk in 2025

De Waalse minister-president heeft tijdens de officiële ceremonie voor de Fêtes de Wallonie ook nog gezegd dat Wallonië de ambitie heeft om tegen 2025 iedereen aan een job te helpen.

Demotte voegde daar aan toe dat hij niet naïef wil zijn wat betreft de situatie van de arbeiders bij ArcelorMittal, Caterpillar of Carsid, maar de Waalse minister-president zei ook dat het gewest "erdoor aan het komen is".

"We moeten dus resoluut positief zijn. Ik lees bovendien hetzelfde in de oproepen van de sociale en economische actoren die de doelstelling hebben om tegen 2025 iedereen aan het werk te krijgen".

Groep van Waalse sociale partners

Om de sociale dialoog en de sociaal-economische ontwikkeling te bevorderen, verdedigde Demotte "zonder uitstel" de oprichting van een Groupe des Partenaires sociaux wallons (GPS-W), ofwel een groep van Waalse sociale partners. Hij komt daarmee tegemoet aan een vraag van de Waalse werkgevers en vakbonden.

Aan premier Elio Di Rupo vroeg de minister-president om een zo snel mogelijke transfer van bevoegdheden. (Belga/MI)

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de PS in 2014 vanuit de oppositie een nieuwe staatshervorming zien steunen. Waals minister-president Rudy Demotte is hier niet over te spreken: "Dit is niet serieus. De N-VA zingt bij anderen de lof van iets dat ze zelf niet zou doen. De Wever en co hebben vandaag niet de reinste mildheid om van buitenaf een staatshervorming door te drukken", zei hij op de RTBF. Alle Walen aan het werk in 2025De Waalse minister-president heeft tijdens de officiële ceremonie voor de Fêtes de Wallonie ook nog gezegd dat Wallonië de ambitie heeft om tegen 2025 iedereen aan een job te helpen.Demotte voegde daar aan toe dat hij niet naïef wil zijn wat betreft de situatie van de arbeiders bij ArcelorMittal, Caterpillar of Carsid, maar de Waalse minister-president zei ook dat het gewest "erdoor aan het komen is"."We moeten dus resoluut positief zijn. Ik lees bovendien hetzelfde in de oproepen van de sociale en economische actoren die de doelstelling hebben om tegen 2025 iedereen aan het werk te krijgen". Groep van Waalse sociale partnersOm de sociale dialoog en de sociaal-economische ontwikkeling te bevorderen, verdedigde Demotte "zonder uitstel" de oprichting van een Groupe des Partenaires sociaux wallons (GPS-W), ofwel een groep van Waalse sociale partners. Hij komt daarmee tegemoet aan een vraag van de Waalse werkgevers en vakbonden. Aan premier Elio Di Rupo vroeg de minister-president om een zo snel mogelijke transfer van bevoegdheden. (Belga/MI)