Weesziekten zijn ziekten die bij minder dan vijftig op de honderdduizend mensen voorkomen. Die worden dan ook vaak vergeten en daar wil N-VA iets aan doen, in het kader van Music for Life. Dat zei Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) in het Zeepreventorium in De Haan waar hij zijn persoonlijke inzet tegen mucoviscidose belichtte.

N-VA wil mensen sensibiliseren en fondsen werven voor de behandeling van deze zeldzame ziektes. In iedere provincie zal N-VA een weesziekte onder de aandacht brengen. In Vlaams Brabant en Brussel wordt dat ALS (amyotrofe laterale sclerose), in Limburg de stofwisselingsziekte clbC, in Antwerpen MSA (meervoudig systeem atrofie) en in Oost-Vlaanderen het Von Hippelsyndroom, dat zorgt voor gezwellen over het ganse lichaam. In West-Vlaanderen bindt N-VA de strijdt aan met mucoviscidose of de taaislijmziekte.

Bourgeois, die een baby met de ziekte in zijn kennissenkring heeft, wil zich persoonlijk inzetten om fondsen te werven voor de radioactie. (Belga/TE)

Weesziekten zijn ziekten die bij minder dan vijftig op de honderdduizend mensen voorkomen. Die worden dan ook vaak vergeten en daar wil N-VA iets aan doen, in het kader van Music for Life. Dat zei Vlaams viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) in het Zeepreventorium in De Haan waar hij zijn persoonlijke inzet tegen mucoviscidose belichtte.N-VA wil mensen sensibiliseren en fondsen werven voor de behandeling van deze zeldzame ziektes. In iedere provincie zal N-VA een weesziekte onder de aandacht brengen. In Vlaams Brabant en Brussel wordt dat ALS (amyotrofe laterale sclerose), in Limburg de stofwisselingsziekte clbC, in Antwerpen MSA (meervoudig systeem atrofie) en in Oost-Vlaanderen het Von Hippelsyndroom, dat zorgt voor gezwellen over het ganse lichaam. In West-Vlaanderen bindt N-VA de strijdt aan met mucoviscidose of de taaislijmziekte.Bourgeois, die een baby met de ziekte in zijn kennissenkring heeft, wil zich persoonlijk inzetten om fondsen te werven voor de radioactie. (Belga/TE)