Vic Van Aelst drukt zich uit op een scherpe manier, maar inhoudelijk gezien kaart hij een aantal problemen aan die ook effectief bestaan. Hij verwoordt het buikgevoel van veel Vlamingen, zeker van Vlamingen die in Brussel en in de rand wonen. Dat stelt de woordvoerder van N-VA, de partij van Van Aelst, in een reactie ode recente scherpe uitspraken van de strafpleiter aan het adres van de Franstaligen.

Een bloemlezing uit de uitspraken van Vic Van Aelst, einde vorige week voor een publiek van N)VA-militanten in het Brussels parlement en vanochtend op Radio 1:
- Na 180 jaar gepluimd te zijn door de Walen, moet het nu gedaan zijn. - De Walen zullen niet rusten voor de kabeljauw voor de kust van Oostende Frans spreekt. - Ik wil perfect solidair zijn met de Turken, niet meer met de Walen. - De Vlamingen zijn 180 jaar misbruikt en geprostitueerd. - Di Rupo, Onkelinx en Milquet verkrachten onze taal. - Het Belgisch compromis heeft nooit bestaan. Het zijn altijd de Vlamingen die toegevingen moesten doen.
De partijwoordvoerder van N-VA meent dat Van Aelst terecht een aantal zaken aankaart. Hij verwijst daarbij naar het niet naleven van de taalwetgeving in Brussel en het niet erkennen van het Vlaams karakter van de rand door de Franstaligen.

De woordvoerder geeft toe dat Van Aelst dit doet op een scherpe en harde manier. "Je kan dan twee dingen doen: ofwel kan je over de woorden vallen, ofwel - en dat zou veel verstandiger zijn - effectief die problemen aanpakken en de voedingsbodem voor dat buikgevoel wegnemen", luidt het.

Hij wijst erop dat Van Aelst een gewoon lid is dat zijn eigen mening geeft. De woordvoerder wijst erop dat de media hem sneller vinden omdat hij een bekend persoon is. "We gaan geen verantwoording afleggen voor al wat onze 18.000 leden zeggen", besluit hij. (Belga/EE)

Vic Van Aelst drukt zich uit op een scherpe manier, maar inhoudelijk gezien kaart hij een aantal problemen aan die ook effectief bestaan. Hij verwoordt het buikgevoel van veel Vlamingen, zeker van Vlamingen die in Brussel en in de rand wonen. Dat stelt de woordvoerder van N-VA, de partij van Van Aelst, in een reactie ode recente scherpe uitspraken van de strafpleiter aan het adres van de Franstaligen.Een bloemlezing uit de uitspraken van Vic Van Aelst, einde vorige week voor een publiek van N)VA-militanten in het Brussels parlement en vanochtend op Radio 1: - Na 180 jaar gepluimd te zijn door de Walen, moet het nu gedaan zijn. - De Walen zullen niet rusten voor de kabeljauw voor de kust van Oostende Frans spreekt. - Ik wil perfect solidair zijn met de Turken, niet meer met de Walen. - De Vlamingen zijn 180 jaar misbruikt en geprostitueerd. - Di Rupo, Onkelinx en Milquet verkrachten onze taal. - Het Belgisch compromis heeft nooit bestaan. Het zijn altijd de Vlamingen die toegevingen moesten doen. De partijwoordvoerder van N-VA meent dat Van Aelst terecht een aantal zaken aankaart. Hij verwijst daarbij naar het niet naleven van de taalwetgeving in Brussel en het niet erkennen van het Vlaams karakter van de rand door de Franstaligen. De woordvoerder geeft toe dat Van Aelst dit doet op een scherpe en harde manier. "Je kan dan twee dingen doen: ofwel kan je over de woorden vallen, ofwel - en dat zou veel verstandiger zijn - effectief die problemen aanpakken en de voedingsbodem voor dat buikgevoel wegnemen", luidt het. Hij wijst erop dat Van Aelst een gewoon lid is dat zijn eigen mening geeft. De woordvoerder wijst erop dat de media hem sneller vinden omdat hij een bekend persoon is. "We gaan geen verantwoording afleggen voor al wat onze 18.000 leden zeggen", besluit hij. (Belga/EE)