N-VA betreurt dat kredietbeoordelaar Fitch de ratingoutlook voor België verlaagt, maar ziet daarin opnieuw het bewijs dat grondige hervormingen nodig zijn.

De beslissing van Fitch moet de betrokken onderhandelaars aanzetten tot politieke moed om de noodzakelijke hervormingen door te voeren, zegt N-VA in een communiqué. Kamerfractieleider Jan Jambon: "Wie koste wat kost de status-quo wil behouden, moet beseffen dat dit de snelste weg naar een ratingverlaging is."

N-VA blijft inzetten op een "staatshervorming die sanerend werkt" en waarbij de deelstaten financieel geresponsabiliseerd worden. Voor Jambon moet de economie ook competitieverworden.

Zijn partij hoopt dat formateur Elio Di Rupo zo snel mogelijk met zijn formateursnota afkomt met daarin de juiste keuzes, luidt het.

"Nu snel een regering vormen die al deze hervormingen niet kan doorvoeren omdat ze het nergens over eens is, is het domste wat we nu kunnen doen. Ter plaatse blijven trappelen en de onderhandelingen laten verzanden in een praatbarak moet ook vermeden worden", aldus Jambon. (Belga/KVDA)

N-VA betreurt dat kredietbeoordelaar Fitch de ratingoutlook voor België verlaagt, maar ziet daarin opnieuw het bewijs dat grondige hervormingen nodig zijn. De beslissing van Fitch moet de betrokken onderhandelaars aanzetten tot politieke moed om de noodzakelijke hervormingen door te voeren, zegt N-VA in een communiqué. Kamerfractieleider Jan Jambon: "Wie koste wat kost de status-quo wil behouden, moet beseffen dat dit de snelste weg naar een ratingverlaging is." N-VA blijft inzetten op een "staatshervorming die sanerend werkt" en waarbij de deelstaten financieel geresponsabiliseerd worden. Voor Jambon moet de economie ook competitieverworden. Zijn partij hoopt dat formateur Elio Di Rupo zo snel mogelijk met zijn formateursnota afkomt met daarin de juiste keuzes, luidt het. "Nu snel een regering vormen die al deze hervormingen niet kan doorvoeren omdat ze het nergens over eens is, is het domste wat we nu kunnen doen. Ter plaatse blijven trappelen en de onderhandelingen laten verzanden in een praatbarak moet ook vermeden worden", aldus Jambon. (Belga/KVDA)