N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat er voor de verkiezingen van mei volgend jaar een oplossing komt voor de Oosterweelverbinding. Hij heeft er goede hoop op dat deze Vlaamse regering nog de nodige beslissingen neemt. Gebeurt dat niet, dan zal zijn partij N-VA niet in een volgende Vlaamse regering stappen als de oplossing niet in het regeerakkoord staat. Dat zei hij in het VRT-programma Villa Politica.

Volgens De Wever is het nog even wachten op de resultaten van de studie die de milieueffecten in kaart brengt van de verschillende alternatieve tracés voor de verbinding. Die zijn volgens de Antwerpse burgemeester voor binnenkort. "Dat is echt voor binnenkort en dan is natuurlijk het moment om knopen door te hakken en ik ben er ook optimistisch over dat die regering de daadkracht zal hebben om dat te doen."

De Wever zou het goed vinden dat de beslissing voor de verkiezingen komt. "Dan heb je ook een democratisch toetsingsmoment."

"Maar als dat om welke reden dan ook niet zou lukken, dan zie ik de N-VA echt niet in de Vlaamse regering stappen zonder dat de oplossing integraal in het regeerakkoord staat. Vanaf dan is het uitvoeren geblazen. Maar ik verkies het andere scenario, met name dat deze regering nog beslist."

"Het is geen dossier om trots om te zijn en ik denk dat je niet meer voor de kiezer kan verschijnen zonder oplossing", besluit De Wever. (Belga/EE)

N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat er voor de verkiezingen van mei volgend jaar een oplossing komt voor de Oosterweelverbinding. Hij heeft er goede hoop op dat deze Vlaamse regering nog de nodige beslissingen neemt. Gebeurt dat niet, dan zal zijn partij N-VA niet in een volgende Vlaamse regering stappen als de oplossing niet in het regeerakkoord staat. Dat zei hij in het VRT-programma Villa Politica. Volgens De Wever is het nog even wachten op de resultaten van de studie die de milieueffecten in kaart brengt van de verschillende alternatieve tracés voor de verbinding. Die zijn volgens de Antwerpse burgemeester voor binnenkort. "Dat is echt voor binnenkort en dan is natuurlijk het moment om knopen door te hakken en ik ben er ook optimistisch over dat die regering de daadkracht zal hebben om dat te doen." De Wever zou het goed vinden dat de beslissing voor de verkiezingen komt. "Dan heb je ook een democratisch toetsingsmoment." "Maar als dat om welke reden dan ook niet zou lukken, dan zie ik de N-VA echt niet in de Vlaamse regering stappen zonder dat de oplossing integraal in het regeerakkoord staat. Vanaf dan is het uitvoeren geblazen. Maar ik verkies het andere scenario, met name dat deze regering nog beslist." "Het is geen dossier om trots om te zijn en ik denk dat je niet meer voor de kiezer kan verschijnen zonder oplossing", besluit De Wever. (Belga/EE)