De Senaat zal na de volgende verkiezingen toch nog een flink uit de kluiten gewassen instelling blijven. Dat stellen de N-VA-senatoren vast op basis van het nieuwe reglement dat de meerderheid en de groenen hebben opgesteld.

"Eerst zou de Senaat afgeschaft worden. Nu spreekt men al van een hervorming. Maar wie het voorstel van de meerderheid en groenen leest, kan enkel minimale wijzigingen vaststellen", vindt fractieleider Huub Broers.

Bedrogen

"Wat gaan die vijf commissies doen als er geen wetgevend werk meer is en de regering niet meer gecontroleerd wordt? Waarom moet er nog een bureau zijn met een voorzitter, twee ondervoorzitters en twee andere leden? Waarom zijn er nog buitenlandse reizen nodig? Ik voel me als burger bedrogen. Van een bijna-afschaffing is helemaal geen sprake", vindt Broers.

Serviceclub

"Mijn enige conclusie is dat de Senaat straks de eerste serviceclub zal zijn waar de leden betaald worden", besluit hij. (Belga/EE)

De Senaat zal na de volgende verkiezingen toch nog een flink uit de kluiten gewassen instelling blijven. Dat stellen de N-VA-senatoren vast op basis van het nieuwe reglement dat de meerderheid en de groenen hebben opgesteld. "Eerst zou de Senaat afgeschaft worden. Nu spreekt men al van een hervorming. Maar wie het voorstel van de meerderheid en groenen leest, kan enkel minimale wijzigingen vaststellen", vindt fractieleider Huub Broers. Bedrogen"Wat gaan die vijf commissies doen als er geen wetgevend werk meer is en de regering niet meer gecontroleerd wordt? Waarom moet er nog een bureau zijn met een voorzitter, twee ondervoorzitters en twee andere leden? Waarom zijn er nog buitenlandse reizen nodig? Ik voel me als burger bedrogen. Van een bijna-afschaffing is helemaal geen sprake", vindt Broers. Serviceclub"Mijn enige conclusie is dat de Senaat straks de eerste serviceclub zal zijn waar de leden betaald worden", besluit hij. (Belga/EE)