De afgelopen dagen werd verschillende malen geprobeerd om de Wikipediapagina van N-VA-politicus Pol Van den Driessche aan te passen. Een aantal kritische regels over de vermeende seksuele intimidatie door Van den Driessche werden verwijderd. Deze wijzingen gebeurden vanop het partijsecretariaat van N-VA, ontdekte de weblog Journalinks aan de hand van het IP-adres.

Verder voegde iemand vanop het secretariaat de positieve zin 'verrassend hoog aantal voorkeurstemmen', toe. Maar de aanpassingen, gedaan op 6 augustus, bleven niet behouden.

Intussen liet gecoöpteerd senator Van Den Driessche weten dat hij zelf zijn pagina wilde bijwerken, meldt Radio 2.

Het is niet de eerste keer dat N-VA zijn Wikipediapagina's opsmukt. Zo werd in het verleden de zin 'dat N-VA haar oorsprong zou vinden in het Vlaams Nationaal Verbond (VNV)' verwijderd. N-VA is overigens niet de enige partij die haar imago op Wikipedia tracht te verbeteren. Ook Open VLD ondernam al pogingen om subtiele wijzigingen door te voeren, schrijft de blog. (AVE)

De afgelopen dagen werd verschillende malen geprobeerd om de Wikipediapagina van N-VA-politicus Pol Van den Driessche aan te passen. Een aantal kritische regels over de vermeende seksuele intimidatie door Van den Driessche werden verwijderd. Deze wijzingen gebeurden vanop het partijsecretariaat van N-VA, ontdekte de weblog Journalinks aan de hand van het IP-adres.Verder voegde iemand vanop het secretariaat de positieve zin 'verrassend hoog aantal voorkeurstemmen', toe. Maar de aanpassingen, gedaan op 6 augustus, bleven niet behouden. Intussen liet gecoöpteerd senator Van Den Driessche weten dat hij zelf zijn pagina wilde bijwerken, meldt Radio 2. Het is niet de eerste keer dat N-VA zijn Wikipediapagina's opsmukt. Zo werd in het verleden de zin 'dat N-VA haar oorsprong zou vinden in het Vlaams Nationaal Verbond (VNV)' verwijderd. N-VA is overigens niet de enige partij die haar imago op Wikipedia tracht te verbeteren. Ook Open VLD ondernam al pogingen om subtiele wijzigingen door te voeren, schrijft de blog. (AVE)