"Deze evaluatie is weinig kritisch en bijzonder tendentieus. Ze benadrukt enkel de positieve zaken, maar zwijgt in alle talen over de negatieve. Hoe kan men een globaal oordeel vellen zonder cijfers over bijvoorbeeld veiligheid, netheid, impact op de omzet van de handelaars en horeca, de evaluatie van fietsers, bedrijven en werkgevers, het openbaar vervoer of de verkeersblokkades binnen de vijfhoek?", vraagt hij zich af.

Johan Van den Driessche benadrukt dat hij voorstander is van een verkeersvrij centrum. "De bedoeling van zo'n ingreep moet echter zijn dat het een stad leefbaarder maakt. Vandaag is dat eerder het omgekeerde. Met het huidig mobiliteitsplan kiest de stad Brussel voor georganiseerde chaos waardoor onze stad meer en meer op een verkeersmuizenval begint te lijken", vindt de N-VA'er.

'Gewoonweg gevaarlijk'

De vastgestelde daling van de verkeersstroom in het centrum is voor Van den Driessche eerder negatief: "Het centrum is ontzettend moeilijk bereikbaar waardoor het wordt vermeden. Met alle negatieve gevolgen van dien op bijvoorbeeld de omzet van de handelaars."

Hij vindt het ook onlogisch om de verkeersstromen af te leiden van de grote lanen naar de kleinere straten waar ook scholen en ziekenhuizen liggen. Die verkeersstromen lopen regelmatig vast omdat de straten te smal zijn. Verkeerd geparkeerde voertuigen blokkeren hierdoor bussen en dergelijke, maar bijvoorbeeld ook hulpdiensten.

"Dit vermindert niet enkel de leefbaarheid, maar is gewoonweg gevaarlijk", zegt Van den Driessche. Bovendien trekt hij in twijfel of er wel echt geluisterd is naar de inwoners. Zo verliep de wijkvergadering van de Sint-Jacobswijk bijzonder rumoerig omdat de inwoners gewoon geen antwoorden kregen. (Belga/TE)

"Deze evaluatie is weinig kritisch en bijzonder tendentieus. Ze benadrukt enkel de positieve zaken, maar zwijgt in alle talen over de negatieve. Hoe kan men een globaal oordeel vellen zonder cijfers over bijvoorbeeld veiligheid, netheid, impact op de omzet van de handelaars en horeca, de evaluatie van fietsers, bedrijven en werkgevers, het openbaar vervoer of de verkeersblokkades binnen de vijfhoek?", vraagt hij zich af. Johan Van den Driessche benadrukt dat hij voorstander is van een verkeersvrij centrum. "De bedoeling van zo'n ingreep moet echter zijn dat het een stad leefbaarder maakt. Vandaag is dat eerder het omgekeerde. Met het huidig mobiliteitsplan kiest de stad Brussel voor georganiseerde chaos waardoor onze stad meer en meer op een verkeersmuizenval begint te lijken", vindt de N-VA'er. De vastgestelde daling van de verkeersstroom in het centrum is voor Van den Driessche eerder negatief: "Het centrum is ontzettend moeilijk bereikbaar waardoor het wordt vermeden. Met alle negatieve gevolgen van dien op bijvoorbeeld de omzet van de handelaars." Hij vindt het ook onlogisch om de verkeersstromen af te leiden van de grote lanen naar de kleinere straten waar ook scholen en ziekenhuizen liggen. Die verkeersstromen lopen regelmatig vast omdat de straten te smal zijn. Verkeerd geparkeerde voertuigen blokkeren hierdoor bussen en dergelijke, maar bijvoorbeeld ook hulpdiensten. "Dit vermindert niet enkel de leefbaarheid, maar is gewoonweg gevaarlijk", zegt Van den Driessche. Bovendien trekt hij in twijfel of er wel echt geluisterd is naar de inwoners. Zo verliep de wijkvergadering van de Sint-Jacobswijk bijzonder rumoerig omdat de inwoners gewoon geen antwoorden kregen. (Belga/TE)