In een interview met Le Soir had Maingain de N-VA "een bedreiging van de democratie" genoemd. De partij is volgens Maingain ook "de som van al het conservatisme en egoïsme". Hij vergeleek de N-VA met "thatcherisme van een nog brutalere soort". "Ik stap niet in een coalitie waarvan de N-VA de piloot is", klonk het.

"De frustraties van Olivier Maingain interesseren ons niet", luidt het maandag na afloop van het N-VA-partijbureau. "Indien het FDF niet met ons voort wil, moet het zelf maar aan de kant gaan staan". Voor aanvang zei De Wever te denken "dat er medicamenten zijn die Maingain kunnen helpen, maar ik ben geen dokter hè".

MR sluit N-VA niet uit
De MR stelt geen exclusieven tegen de deelname van N-VA aan de federale onderhandelingen. Dat heeft het partijbureau van de Franstalige liberalen maandag bevestigd, in reactie op de uitspraken van FDF-voorzitter Olivier Maingain dit weekend. Voorzitter Charles Michel riep het afwezige FDF op tot een sereen debat, liefst in de komende uren al.

Het FDF stuurde maandag zijn kat naar het wekelijkse partijbureau van de MR, de alliantiepartij waar het FDF deel van uitmaakt. FDF-voorzitter Olivier Maingain zei dit weekend dat hij niet in een regering stapt onder leiding van N-VA. "Ik neem akte van de afwezigheid van het FDF", stelde MR-topman Michel na de bijeenkomst. "We hebben met de aanwezige leden unaniem ons standpunt bevestigd". Michel respecteert "de vrijheid van het FDF om eigen analyses te maken", maar benadrukte dat elk MR-parlementslid verkozen is op basis van een "gemeenschappelijk programma". (Belga)

In een interview met Le Soir had Maingain de N-VA "een bedreiging van de democratie" genoemd. De partij is volgens Maingain ook "de som van al het conservatisme en egoïsme". Hij vergeleek de N-VA met "thatcherisme van een nog brutalere soort". "Ik stap niet in een coalitie waarvan de N-VA de piloot is", klonk het. "De frustraties van Olivier Maingain interesseren ons niet", luidt het maandag na afloop van het N-VA-partijbureau. "Indien het FDF niet met ons voort wil, moet het zelf maar aan de kant gaan staan". Voor aanvang zei De Wever te denken "dat er medicamenten zijn die Maingain kunnen helpen, maar ik ben geen dokter hè". MR sluit N-VA niet uit De MR stelt geen exclusieven tegen de deelname van N-VA aan de federale onderhandelingen. Dat heeft het partijbureau van de Franstalige liberalen maandag bevestigd, in reactie op de uitspraken van FDF-voorzitter Olivier Maingain dit weekend. Voorzitter Charles Michel riep het afwezige FDF op tot een sereen debat, liefst in de komende uren al. Het FDF stuurde maandag zijn kat naar het wekelijkse partijbureau van de MR, de alliantiepartij waar het FDF deel van uitmaakt. FDF-voorzitter Olivier Maingain zei dit weekend dat hij niet in een regering stapt onder leiding van N-VA. "Ik neem akte van de afwezigheid van het FDF", stelde MR-topman Michel na de bijeenkomst. "We hebben met de aanwezige leden unaniem ons standpunt bevestigd". Michel respecteert "de vrijheid van het FDF om eigen analyses te maken", maar benadrukte dat elk MR-parlementslid verkozen is op basis van een "gemeenschappelijk programma". (Belga)