Kamerlid Ben Weyts (N-VA) noemt het hervormingsplan van de federale politie gebrekkig. "De aanvaarding van het plan-De Bolle, zonder politieke aanpassingen, had een nieuwe start kunnen betekenen voor de federale politie. Het politiek vernuft van minister Milquet heeft er anders over beslist", heet het in een mededeling.

Volgens Weyts kwam de werkgroep onder leiding van De Bolle met "een degelijk onderbouwde en overlegde visie over de optimalisatie en reorganisatie van de federale politie". Het Kamerlid stipt aan dat het plan onder meer voorzag in de afschaffing van de twee directeurs (een gerechtelijke en een bestuurlijke) om onderlinge discussies te vermijden.

'Minister van werkgroepen'

"De topadviseur inzake politie van minister Milquet herschreef het plan en keerde terug naar de bestaande gerechtelijke en bestuurlijke directeur. Verwonderen hoeft dat niet. De betrokken kabinetsadviseur is zelf gerechtelijk directeur in Charleroi. Je kan evengoed vragen aan kalkoenen wat ze van Kerstmis vinden...", stelt Weyts.

Weyts hekelt Milquet als "minister van werkgroepen". De N-VA'er vindt het dan ook "opmerkelijk" dat de minister "nu gekozen heeft voor een rechtstreekse confrontatie met net die werkgroep die tot een breed gedragen besluit kwam". (Belga/AVE)

Kamerlid Ben Weyts (N-VA) noemt het hervormingsplan van de federale politie gebrekkig. "De aanvaarding van het plan-De Bolle, zonder politieke aanpassingen, had een nieuwe start kunnen betekenen voor de federale politie. Het politiek vernuft van minister Milquet heeft er anders over beslist", heet het in een mededeling. Volgens Weyts kwam de werkgroep onder leiding van De Bolle met "een degelijk onderbouwde en overlegde visie over de optimalisatie en reorganisatie van de federale politie". Het Kamerlid stipt aan dat het plan onder meer voorzag in de afschaffing van de twee directeurs (een gerechtelijke en een bestuurlijke) om onderlinge discussies te vermijden. 'Minister van werkgroepen'"De topadviseur inzake politie van minister Milquet herschreef het plan en keerde terug naar de bestaande gerechtelijke en bestuurlijke directeur. Verwonderen hoeft dat niet. De betrokken kabinetsadviseur is zelf gerechtelijk directeur in Charleroi. Je kan evengoed vragen aan kalkoenen wat ze van Kerstmis vinden...", stelt Weyts.Weyts hekelt Milquet als "minister van werkgroepen". De N-VA'er vindt het dan ook "opmerkelijk" dat de minister "nu gekozen heeft voor een rechtstreekse confrontatie met net die werkgroep die tot een breed gedragen besluit kwam". (Belga/AVE)