"Dat de N-VA niet mee wil betalen voor een loonlastenverlaging zolang het niet zelf bevoegd is, getuigt van een achterhaalde en kortzichtige visie. Het toont aan dat zij staatshervorming en bevoegdheden belangrijker vinden dan jobs en onze economie", zo reageert Bruno Tobback.

Vlaams minister Muyters laat optekenen dat hij niet wil weten van extra Vlaams geld voor de federale regering. Het gaat daarbij niet alleen om een inspanning voor de federale begroting, maar ook voor de geplande loonlastenverlaging. "Als Kris Peeters lagere loonlasten wil, dat ze dan via de staatshervorming regelen dat Vlaanderen de bevoegdheid over de loonkosten krijgt. Dat kan dan niet, maar ze gaan wel akkoord dat wij betalen voor een federale loonlastenverlaging. Er klopt iets niet aan die logica. Binnen de Vlaamse bevoegdheden kunnen we trouwens ook maatregelen nemen om de Vlaamse economie te ondersteunen".

Klein kind

Die houding van Muyters kan voor SP.A-voorzitter Bruno Tobback niet door de beugel. "Iedereen weet dat we moeten samenwerken om de loonlasten te verlagen. Minister Muyters zegt nu dat hij niks wil doen zolang Vlaanderen niet zelf bevoegd is. Hij lijkt daarmee wel een klein kind dat niet met andere wil samenspelen", aldus Tobback.

Volgens de SP.A-voorzitter toont de houding van Muyters aan waar voor de N-VA de prioriteiten liggen. "In plaats van te kiezen voor samenwerking om zo snel iets te doen aan de loonkost en jobs te creëren, kiezen zij voor een nieuwe discussie over de bevoegdheden en de staatshervorming", aldus Tobback. "Maar wat is het meest dringend? Iets doen aan de loonkost en jobs of de staatshervorming?".

Dat de discussie het beeld versterkt van een ruziënde Vlaamse regering (SP.A zit samen met N-VA in die regering, nvdr) , is volgens Tobback "zeer jammer". "Ik had dat ook liever niet gehad, maar het gaat hier om het investeren in jobs en onze economie". (Belga/TE)

"Dat de N-VA niet mee wil betalen voor een loonlastenverlaging zolang het niet zelf bevoegd is, getuigt van een achterhaalde en kortzichtige visie. Het toont aan dat zij staatshervorming en bevoegdheden belangrijker vinden dan jobs en onze economie", zo reageert Bruno Tobback. Vlaams minister Muyters laat optekenen dat hij niet wil weten van extra Vlaams geld voor de federale regering. Het gaat daarbij niet alleen om een inspanning voor de federale begroting, maar ook voor de geplande loonlastenverlaging. "Als Kris Peeters lagere loonlasten wil, dat ze dan via de staatshervorming regelen dat Vlaanderen de bevoegdheid over de loonkosten krijgt. Dat kan dan niet, maar ze gaan wel akkoord dat wij betalen voor een federale loonlastenverlaging. Er klopt iets niet aan die logica. Binnen de Vlaamse bevoegdheden kunnen we trouwens ook maatregelen nemen om de Vlaamse economie te ondersteunen". Klein kindDie houding van Muyters kan voor SP.A-voorzitter Bruno Tobback niet door de beugel. "Iedereen weet dat we moeten samenwerken om de loonlasten te verlagen. Minister Muyters zegt nu dat hij niks wil doen zolang Vlaanderen niet zelf bevoegd is. Hij lijkt daarmee wel een klein kind dat niet met andere wil samenspelen", aldus Tobback. Volgens de SP.A-voorzitter toont de houding van Muyters aan waar voor de N-VA de prioriteiten liggen. "In plaats van te kiezen voor samenwerking om zo snel iets te doen aan de loonkost en jobs te creëren, kiezen zij voor een nieuwe discussie over de bevoegdheden en de staatshervorming", aldus Tobback. "Maar wat is het meest dringend? Iets doen aan de loonkost en jobs of de staatshervorming?". Dat de discussie het beeld versterkt van een ruziënde Vlaamse regering (SP.A zit samen met N-VA in die regering, nvdr) , is volgens Tobback "zeer jammer". "Ik had dat ook liever niet gehad, maar het gaat hier om het investeren in jobs en onze economie". (Belga/TE)