N-VA-Kamerlid Peter Dedecker zegt dat de lasterklacht van het ACW niet meer is dan "intimidatie". Of hij zich zal kunnen beroepen op zijn parlementaire onschendbaarheid of onverantwoordelijkheid, durft hij nog niet te voorspellen. "Binnen de partij is men nog een advocaat aan het aanstellen, ik wil eerst met hem overleggen", zei Dedecker aan Belga.

Fiscale fraude

Nadat het ACW eerder al een lasterklacht aankondigde, raakte nu bekend dat enkel Dedecker effectief gedagvaard wordt. Aanleiding zijn de forse beschuldigingen van fiscale fraude en schriftvervalsing aan het adres van de christelijke arbeidersbeweging.

"Pure intimidatie", noemt Dedecker de klacht. "Als men effectief niets te verbergen heeft, dan zou men net alles op tafel moeten leggen en een onderzoekscommissie moeten toestaan", herhaalt hij nog. (Belga/EE)

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker zegt dat de lasterklacht van het ACW niet meer is dan "intimidatie". Of hij zich zal kunnen beroepen op zijn parlementaire onschendbaarheid of onverantwoordelijkheid, durft hij nog niet te voorspellen. "Binnen de partij is men nog een advocaat aan het aanstellen, ik wil eerst met hem overleggen", zei Dedecker aan Belga. Fiscale fraude Nadat het ACW eerder al een lasterklacht aankondigde, raakte nu bekend dat enkel Dedecker effectief gedagvaard wordt. Aanleiding zijn de forse beschuldigingen van fiscale fraude en schriftvervalsing aan het adres van de christelijke arbeidersbeweging. "Pure intimidatie", noemt Dedecker de klacht. "Als men effectief niets te verbergen heeft, dan zou men net alles op tafel moeten leggen en een onderzoekscommissie moeten toestaan", herhaalt hij nog. (Belga/EE)