Minister van Staat Armand De Decker (MR) is van oordeel dat België "op dit moment nood heeft aan een centrumrechtse regering". Dat zei hij in een interview met TéléBruxelles. "Persoonlijk" ziet de Franstalige liberaal in zo'n regering liefst ook het CDH.

Centrumrechts is nodig "om de machine weer op gang te trekken, om de bedrijven weer te lanceren, om jobs te creëren", oordeelt De Decker. Bovendien is N-VA min of meer "incontournable" door haar verkiezingsuitslag én heeft de PS voor de verkiezingen steeds laten verstaan dat haar programma moeilijk te rijmen valt met dat van N-VA, merkt hij op.

Zei de MR niet min of meer hetzelfde dan? "Wij drukten onze bezorgdheid uit over de N-VA-plannen op institutioneel vlak, niet op vlak van hun programma", nuanceert De Decker nog. "Het N-VA-programma op sociaaleconomisch vlak is een eerder liberaal programma."

De uitspraken van De Decker doen denken aan die van CDH-kopstuk Benoît Cerexhe. Hij riep informateur Bart De Wever (N-VA) op een inhoudelijk project op tafel te leggen, maar trok meteen ook enkele krijtlijnen. Voor het CDH geen nieuwe staatshervorming, geen splitsing van de sociale zekerheid en geen aanslag op "fundamentele sociale rechten", klonk het toen. (Belga/AVE)

Minister van Staat Armand De Decker (MR) is van oordeel dat België "op dit moment nood heeft aan een centrumrechtse regering". Dat zei hij in een interview met TéléBruxelles. "Persoonlijk" ziet de Franstalige liberaal in zo'n regering liefst ook het CDH. Centrumrechts is nodig "om de machine weer op gang te trekken, om de bedrijven weer te lanceren, om jobs te creëren", oordeelt De Decker. Bovendien is N-VA min of meer "incontournable" door haar verkiezingsuitslag én heeft de PS voor de verkiezingen steeds laten verstaan dat haar programma moeilijk te rijmen valt met dat van N-VA, merkt hij op. Zei de MR niet min of meer hetzelfde dan? "Wij drukten onze bezorgdheid uit over de N-VA-plannen op institutioneel vlak, niet op vlak van hun programma", nuanceert De Decker nog. "Het N-VA-programma op sociaaleconomisch vlak is een eerder liberaal programma." De uitspraken van De Decker doen denken aan die van CDH-kopstuk Benoît Cerexhe. Hij riep informateur Bart De Wever (N-VA) op een inhoudelijk project op tafel te leggen, maar trok meteen ook enkele krijtlijnen. Voor het CDH geen nieuwe staatshervorming, geen splitsing van de sociale zekerheid en geen aanslag op "fundamentele sociale rechten", klonk het toen. (Belga/AVE)