De economie, daar moet het volgens Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten over gaan. "Voor ons staat de economie centraal", zei Rutten in De Ochtend op Radio 1.

De laatste dagen was er veel te doen over de koers van de N-VA. Daarover zegt Rutten: "Het is me niet helemaal duidelijk wat die koers nu eigenlijk is. Maar wat wel duidelijk is, is dat de N-VA de economie herleidt tot een strategie. Voor onze partij is de economie de kern", aldus Rutten.

Open VLD vooruit in peiling

De Vlaamse liberalen konden de zomermaanden afsluiten met een opsteker. In een peiling van vtm en De Morgen boekt Open VLD voor het eerst in lange tijd opnieuw winst ( plus 0,9 procent naar 14,1 procent).

"Dat doet deugd", zegt Rutten. Over de tik die N-VA krijgt (min 4,3 procent naar 30,7 procent) wil Rutten niet veel kwijt. "Het zijn peilingen. Er is nog een lange weg te gaan tot de verkiezingen."

Het afgelopen weekend was er veel te doen over de koers van de N-VA. Kamerlid Siegfried Bracke liet verstaan dat zijn partij bereid was volgend jaar in een regering te stappen zonder akkoord over een nieuwe staatshervorming omdat de economische problemen dringender zijn dan de communautaire.

Partijvoorzitter Bart De Wever noemde Bracke daarop "een beetje stout" en zei dat hij "voor zijn beurt" had gesproken.

Rutten ziet nieuwe staatshervorming niet zitten

Voor Open VLD-voorzitster Rutten is de N-VA-koers "niet helemaal duidelijk". Maar volgens haar is het wel duidelijk dat de N-VA de economie wil "herleiden tot strategie".

"Bij ons is de economie de kern. Dan gaat het over competitiviteit en loonkost, maar ook over wat we in Vlaanderen zelf kunnen doen, bijvoorbeeld rond onderwijs en mobiliteit." Een nieuw rondje staatshervorming ziet Rutten niet zitten. "Het moet nu gaan over wat we in Vlaanderen met onze bevoegdheden doen." (Belga/AVE)

De economie, daar moet het volgens Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten over gaan. "Voor ons staat de economie centraal", zei Rutten in De Ochtend op Radio 1. De laatste dagen was er veel te doen over de koers van de N-VA. Daarover zegt Rutten: "Het is me niet helemaal duidelijk wat die koers nu eigenlijk is. Maar wat wel duidelijk is, is dat de N-VA de economie herleidt tot een strategie. Voor onze partij is de economie de kern", aldus Rutten. De Vlaamse liberalen konden de zomermaanden afsluiten met een opsteker. In een peiling van vtm en De Morgen boekt Open VLD voor het eerst in lange tijd opnieuw winst ( plus 0,9 procent naar 14,1 procent). "Dat doet deugd", zegt Rutten. Over de tik die N-VA krijgt (min 4,3 procent naar 30,7 procent) wil Rutten niet veel kwijt. "Het zijn peilingen. Er is nog een lange weg te gaan tot de verkiezingen." Het afgelopen weekend was er veel te doen over de koers van de N-VA. Kamerlid Siegfried Bracke liet verstaan dat zijn partij bereid was volgend jaar in een regering te stappen zonder akkoord over een nieuwe staatshervorming omdat de economische problemen dringender zijn dan de communautaire. Partijvoorzitter Bart De Wever noemde Bracke daarop "een beetje stout" en zei dat hij "voor zijn beurt" had gesproken. Voor Open VLD-voorzitster Rutten is de N-VA-koers "niet helemaal duidelijk". Maar volgens haar is het wel duidelijk dat de N-VA de economie wil "herleiden tot strategie". "Bij ons is de economie de kern. Dan gaat het over competitiviteit en loonkost, maar ook over wat we in Vlaanderen zelf kunnen doen, bijvoorbeeld rond onderwijs en mobiliteit." Een nieuw rondje staatshervorming ziet Rutten niet zitten. "Het moet nu gaan over wat we in Vlaanderen met onze bevoegdheden doen." (Belga/AVE)