Als de vakbonden actie voeren tegen de "zogezegd" structurele hervormingen die de nieuwe regering met haar begrotingsakkoord wil doorvoeren, dan vraagt de N-VA zich af "of deze vakbonden nog enige voeling met de realiteit in Europa hebben".

Kamerfractieleider Jan Jambon hekelt ook het gebrek aan transparantie van Elio Di Rupo, die de teksten en de precieze cijfers van de begroting nog niet publiek heeft gemaakt.

N-VA heeft wel sympathie voor de vakbondsactie als die gericht zou zijn tegen het feit dat tweederde van de begrotingsinspanning vertaald wordt in hogere belastingen voor werkende mensen, "waardoor het ondernemingsklimaat dreigt te verstikken", stelt Jambon.

Verantwoordelijkheidszin

Maar dat lijkt niet het geval te zijn. "De vakbonden zouden beter

meer verantwoordelijkheidszin aan de dag leggen", luidt het. "Terwijl alle andere Europese landen reuzenstappen zetten, stelt deze regering zich tevreden met enkele muizenstapjes, die ze dan nog doorschuift naar de volgende legislatuur."

Jambon herinnert aan de uitspraak van PS'er Paul Magnette, die

volgens hem in De Zevende Dag stelde dat "in 2012 5 miljard euro uit extra belastingen op burgers en bedrijven wordt gehaald en slechts 400 miljoen euro uit structurele hervormingen".

Gebrek aan transparantieAls zelfs die 400 miljoen euro voor de vakbonden al te veel is, zegt Jambon, "dan lijken ze elke voeling met de realiteit te hebben verloren".

Wat het begrotingsakkoord zelf betreft, klaagt Jambon over het

gebrek aan transparantie. "Rekent de formateur erop dat de Vlaamse partijcongressen dit weekend hun zegen geven aan dit akkoord zonder dat ze de precieze inhoud kennen? Dat zegt dan veel over de inhoud ervan." (Belga/EE)

Als de vakbonden actie voeren tegen de "zogezegd" structurele hervormingen die de nieuwe regering met haar begrotingsakkoord wil doorvoeren, dan vraagt de N-VA zich af "of deze vakbonden nog enige voeling met de realiteit in Europa hebben". Kamerfractieleider Jan Jambon hekelt ook het gebrek aan transparantie van Elio Di Rupo, die de teksten en de precieze cijfers van de begroting nog niet publiek heeft gemaakt. N-VA heeft wel sympathie voor de vakbondsactie als die gericht zou zijn tegen het feit dat tweederde van de begrotingsinspanning vertaald wordt in hogere belastingen voor werkende mensen, "waardoor het ondernemingsklimaat dreigt te verstikken", stelt Jambon. Verantwoordelijkheidszin Maar dat lijkt niet het geval te zijn. "De vakbonden zouden beter meer verantwoordelijkheidszin aan de dag leggen", luidt het. "Terwijl alle andere Europese landen reuzenstappen zetten, stelt deze regering zich tevreden met enkele muizenstapjes, die ze dan nog doorschuift naar de volgende legislatuur." Jambon herinnert aan de uitspraak van PS'er Paul Magnette, die volgens hem in De Zevende Dag stelde dat "in 2012 5 miljard euro uit extra belastingen op burgers en bedrijven wordt gehaald en slechts 400 miljoen euro uit structurele hervormingen". Gebrek aan transparantieAls zelfs die 400 miljoen euro voor de vakbonden al te veel is, zegt Jambon, "dan lijken ze elke voeling met de realiteit te hebben verloren". Wat het begrotingsakkoord zelf betreft, klaagt Jambon over het gebrek aan transparantie. "Rekent de formateur erop dat de Vlaamse partijcongressen dit weekend hun zegen geven aan dit akkoord zonder dat ze de precieze inhoud kennen? Dat zegt dan veel over de inhoud ervan." (Belga/EE)