Het is ook de derde keer in drie dagen dat N-VA in een persbericht benadrukt dat 'aan geen enkele eis van de CD&V tegemoetgekomen is'. Volgens de Vlaamsnationalisten kijken de Vlamingen aan tegen torenhoge belastingverhogingen, terwijl het land 'alweer niet ten goede' hervormd wordt.

Slachtbank

N-VA-voorzitter De Wever spreekt opnieuw van een 'lawine van belastingverhogingen die op de middenklasse en de ondernemingen afkomt'. Het was voor de N-VA net de sociaaleconomische visie van de PS die de doorslag gaf om 'krachtig neen te zeggen' tegen de nota van Di Rupo.

'Open VLD heeft niet eens gesparteld op weg naar de slachtbank. CD&V deed dat wel, maar heeft uiteindelijk alles prijsgegeven', hekelt De Wever.

De Wever: 'Geen weg terug voor CD&V'

De N-VA-topman ziet voor CD&V bovendien geen weg meer terug, omdat de partij dan zou moeten toegeven 'dat de N-VA over de ganse lijn gelijk had'. Bovendien beseffen de Franstaligen maar al te goed dat ze daarmee de hoofdprijs afgeschoten hebben, oordeelt De Wever op basis van de eerste verklaringen vanuit Franstalig België.

Tot slot verbaast N-VA zich over de houding van het paleis. In zijn toespraak voor de nationale feestdag waarschuwde hij nog dat er dringend een regering nodig is, maar nu 'mogen de heren en dames politici plots allemaal drie weken met vakantie'.

Het aanhoudende spervuur vanuit N-VA staat in contrast met de voorzichtig positieve geluiden die vrijdagochtend opduiken vanuit de onderhandelende partijen. Allemaal waarschuwen ze dat er nog een lange weg af te leggen is, maar toch spreekt iedereen van 'een goede eerste stap'. (Belga/SD)

Het is ook de derde keer in drie dagen dat N-VA in een persbericht benadrukt dat 'aan geen enkele eis van de CD&V tegemoetgekomen is'. Volgens de Vlaamsnationalisten kijken de Vlamingen aan tegen torenhoge belastingverhogingen, terwijl het land 'alweer niet ten goede' hervormd wordt. Slachtbank N-VA-voorzitter De Wever spreekt opnieuw van een 'lawine van belastingverhogingen die op de middenklasse en de ondernemingen afkomt'. Het was voor de N-VA net de sociaaleconomische visie van de PS die de doorslag gaf om 'krachtig neen te zeggen' tegen de nota van Di Rupo. 'Open VLD heeft niet eens gesparteld op weg naar de slachtbank. CD&V deed dat wel, maar heeft uiteindelijk alles prijsgegeven', hekelt De Wever. De Wever: 'Geen weg terug voor CD&V' De N-VA-topman ziet voor CD&V bovendien geen weg meer terug, omdat de partij dan zou moeten toegeven 'dat de N-VA over de ganse lijn gelijk had'. Bovendien beseffen de Franstaligen maar al te goed dat ze daarmee de hoofdprijs afgeschoten hebben, oordeelt De Wever op basis van de eerste verklaringen vanuit Franstalig België. Tot slot verbaast N-VA zich over de houding van het paleis. In zijn toespraak voor de nationale feestdag waarschuwde hij nog dat er dringend een regering nodig is, maar nu 'mogen de heren en dames politici plots allemaal drie weken met vakantie'. Het aanhoudende spervuur vanuit N-VA staat in contrast met de voorzichtig positieve geluiden die vrijdagochtend opduiken vanuit de onderhandelende partijen. Allemaal waarschuwen ze dat er nog een lange weg af te leggen is, maar toch spreekt iedereen van 'een goede eerste stap'. (Belga/SD)