De vijf N-VA-schepenen in Antwerpen zijn Liesbeth Homans, Ludo Van Campenhout, Koen Kennis, Nabila Ait Daoud en Rob Van de Velde. Die laatste moet na drie jaar zijn ambt doorgeven aan een Open VLD'er. Opvallend is dat het schepencollege niet als ploeg is voorgesteld. De N-VA stelde als fractie haar schepenen afzonderlijk voor.

De CD&V-schepenen zijn Marc Van Peel en Philip Heylen. De Open-VLD-schepen is Claude Marinower.

Geen verrassing
Dat Liesbeth Homans en Ludo Van Campenhout een schepenambt krijgen, is geen verrassing. Homans, die OCMW-voorzitter wordt, neemt de sociale bevoegdheden op zich, Van Campenhout behoudt sport en diamant en krijgt er openbare werken bij.

Verder wordt bij N-VA Koen Kennis schepen van Financiën en Rob Van de Velde schepen van Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling. Een verrassende naam bij de N-VA is Nabila Ait Daoud, die schepen voor Jeugd wordt. Ait Daoud is een vrouw van Marokkaanse origine die al zeven jaar een broodjeszaak uitbaat op het Antwerpse Zuid. Ze is volgens N-VA iemand die symboliseert wat het is om kansen te krijgen en te grijpen.

N-VA haalt 66,6 procent van mandaten binnen, nog groter deel van bevoegdheden
Bij de CD&V zijn er weinig verschuivingen. Marc Van Peel (Haven) en Philip Heylen (Cultuur) behouden hun bevoegdheid. Volgens De Standaard krijgt Van Peel er ook economie bij.

Bij Open Vld krijgt Claude Marinower het departement Onderwijs.

Met abstractie van het OCMW-voorzitterschap (dat overigens ook naar N-VA want naar Liesbeth Homans gaat) haalt de partij van Bart De Wever met inbegrip van de burgemeester 66,6 procent van het schepencollege binnen. Marc Van Peel behoudt met de haven een belangrijke bevoegdheid, maar daarnaast hebben de schepenen die niet van de N-VA zijn, niet meteen de zwaarste verantwoordelijkheden. (TE/EE)

De voleldige lijst van bevoegdheden in het Antwerpse college van burgemeester en schepenen:

Bart De Wever (N-VA): burgemeester

Liesbeth Homans (N-VA): voorzitter OCMW en schepen van Sociale Zaken, Wonen, Diversiteit & Inburgering, Samenlevingsopbouw en
Loketten

Ludo Van Campenhout (N-VA): schepen van Sport, Diamant, Openbare Werken, Markten en foren en personeel

Koen Kennis (N-VA): schepen van Financiën, Mobiliteit, Toerisme,
Binnengemeentelijke Decentralisatie en Middenstand

Rob Van de Velde (N-VA): schepen van Stadsontwikkeling en Ruimtelijke Orde

Nabilla Ait Daoud (N-VA): schepen van Jeugd en Leefmilieu

Marc Van Peel (CD&V): schepen van de Haven

Philip Heylen (CD&V): schepen van Cultuur

Claude Marinower (Open VLD): schepen van Onderwijs
De vijf N-VA-schepenen in Antwerpen zijn Liesbeth Homans, Ludo Van Campenhout, Koen Kennis, Nabila Ait Daoud en Rob Van de Velde. Die laatste moet na drie jaar zijn ambt doorgeven aan een Open VLD'er. Opvallend is dat het schepencollege niet als ploeg is voorgesteld. De N-VA stelde als fractie haar schepenen afzonderlijk voor. De CD&V-schepenen zijn Marc Van Peel en Philip Heylen. De Open-VLD-schepen is Claude Marinower.Geen verrassing Dat Liesbeth Homans en Ludo Van Campenhout een schepenambt krijgen, is geen verrassing. Homans, die OCMW-voorzitter wordt, neemt de sociale bevoegdheden op zich, Van Campenhout behoudt sport en diamant en krijgt er openbare werken bij. Verder wordt bij N-VA Koen Kennis schepen van Financiën en Rob Van de Velde schepen van Ruimtelijke Ordening en Stadsontwikkeling. Een verrassende naam bij de N-VA is Nabila Ait Daoud, die schepen voor Jeugd wordt. Ait Daoud is een vrouw van Marokkaanse origine die al zeven jaar een broodjeszaak uitbaat op het Antwerpse Zuid. Ze is volgens N-VA iemand die symboliseert wat het is om kansen te krijgen en te grijpen. N-VA haalt 66,6 procent van mandaten binnen, nog groter deel van bevoegdheden Bij de CD&V zijn er weinig verschuivingen. Marc Van Peel (Haven) en Philip Heylen (Cultuur) behouden hun bevoegdheid. Volgens De Standaard krijgt Van Peel er ook economie bij. Bij Open Vld krijgt Claude Marinower het departement Onderwijs. Met abstractie van het OCMW-voorzitterschap (dat overigens ook naar N-VA want naar Liesbeth Homans gaat) haalt de partij van Bart De Wever met inbegrip van de burgemeester 66,6 procent van het schepencollege binnen. Marc Van Peel behoudt met de haven een belangrijke bevoegdheid, maar daarnaast hebben de schepenen die niet van de N-VA zijn, niet meteen de zwaarste verantwoordelijkheden. (TE/EE)