De N-VA verdeelt deze week 300.000 huis-aan-huisfolders over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat heeft de partij woensdag bekendgemaakt.

Kamerlid Ben Weyts zegt dat de N-VA met de actie nog een 'alles uit de kast wil halen' om CD&V en Open VLD onder druk te zetten om woord te houden.

Dat betekent volgens de N-VA B-H-V splitsen zonder meer, door een stemming van het voorliggend wetsvoorstel in de Kamer.

Weyts en Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker zeggen dat ze samen met enkele andere Vlaamse parlementsleden de boer opgaan.

De folders worden verspreid in alle gemeenten van Halle-Vilvoorde en in enkele gemeenten van het arrondissement Leuven (Huldenberg, Kortenberg, Overijse, Tervuren en Bertem).

De N-VA zegt in eenvoudige bewoordingen te willen uitleggen waar het probleem over gaat.

Met de splitsing willen we de band doorknippen tussen de Franstalige politiek en de Franstaligen die in de Vlaamse rand rond Brussel wonen, aldus Weyts.

Splitsingvoordrieverkiezingen:

Intussen ontkende men aan Franstalige kant dat er woensdag een vergadering tussen de voorzitters van de Franstalige meerderheidspartijen over het dossier is gepland.

Le Soir meende woensdag te weten dat koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene het idee heeft geopperd om de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde niet enkel voor de verkiezingen voor de Kamer te splitsen, maar ook voor die voor de Senaat en het Europees Parlement.

In ruil zouden de Franstaligen forse toegevingen eisen, zoals de uitbreiding van Brussel, de benoeming van de drie kandidaat-burgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem, en een uitbreiding van de onderwijsbevoegheden van de Franse gemeenschap tot over de taalgrens.

De N-VA verdeelt deze week 300.000 huis-aan-huisfolders over Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat heeft de partij woensdag bekendgemaakt. Kamerlid Ben Weyts zegt dat de N-VA met de actie nog een 'alles uit de kast wil halen' om CD&V en Open VLD onder druk te zetten om woord te houden.Dat betekent volgens de N-VA B-H-V splitsen zonder meer, door een stemming van het voorliggend wetsvoorstel in de Kamer.Weyts en Vlaams parlementslid Mark Demesmaeker zeggen dat ze samen met enkele andere Vlaamse parlementsleden de boer opgaan. De folders worden verspreid in alle gemeenten van Halle-Vilvoorde en in enkele gemeenten van het arrondissement Leuven (Huldenberg, Kortenberg, Overijse, Tervuren en Bertem).De N-VA zegt in eenvoudige bewoordingen te willen uitleggen waar het probleem over gaat. Met de splitsing willen we de band doorknippen tussen de Franstalige politiek en de Franstaligen die in de Vlaamse rand rond Brussel wonen, aldus Weyts. Splitsingvoordrieverkiezingen: Intussen ontkende men aan Franstalige kant dat er woensdag een vergadering tussen de voorzitters van de Franstalige meerderheidspartijen over het dossier is gepland.Le Soir meende woensdag te weten dat koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene het idee heeft geopperd om de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde niet enkel voor de verkiezingen voor de Kamer te splitsen, maar ook voor die voor de Senaat en het Europees Parlement.In ruil zouden de Franstaligen forse toegevingen eisen, zoals de uitbreiding van Brussel, de benoeming van de drie kandidaat-burgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem, en een uitbreiding van de onderwijsbevoegheden van de Franse gemeenschap tot over de taalgrens.