Dat schrijft De Tijd.

De N-VA hoopt zo bedrijven te overtuigen om arbeidsongeschikten een kans te geven. Daarvoor wil ze een flexibel kader schetsen. Bedrijven hoeven de langdurig zieke enkel te betalen voor de gewerkte uren, ze kunnen de samenwerking op elk moment stopzetten en ze hoeven geen gewaarborgd loon te betalen als de werknemer opnieuw ziek wordt.

"Het is belangrijk dat de zieken zelf kunnen beslissen of en hoeveel ze werken", zegt Kamerlid Jan Spooren. "Er gaat geen enkele dwang van uit, want ze behouden hun uitkering." Er zijn ook drempels ingebouwd die moeten vermijden dat langdurig zieken te lang in het systeem blijven hangen of dat bedrijven het stelsel misbruiken om de loonkostenfactuur te drukken.

De N-VA gaat haar plan binnenkort voorleggen aan de regeringspartners, de vakbonden en de werkgeversorganisaties.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd.De N-VA hoopt zo bedrijven te overtuigen om arbeidsongeschikten een kans te geven. Daarvoor wil ze een flexibel kader schetsen. Bedrijven hoeven de langdurig zieke enkel te betalen voor de gewerkte uren, ze kunnen de samenwerking op elk moment stopzetten en ze hoeven geen gewaarborgd loon te betalen als de werknemer opnieuw ziek wordt. "Het is belangrijk dat de zieken zelf kunnen beslissen of en hoeveel ze werken", zegt Kamerlid Jan Spooren. "Er gaat geen enkele dwang van uit, want ze behouden hun uitkering." Er zijn ook drempels ingebouwd die moeten vermijden dat langdurig zieken te lang in het systeem blijven hangen of dat bedrijven het stelsel misbruiken om de loonkostenfactuur te drukken. De N-VA gaat haar plan binnenkort voorleggen aan de regeringspartners, de vakbonden en de werkgeversorganisaties.(Belga/RR)