Nu het Grondwettelijk Hof vandaag beslistte om de Turteltaks te vernietigen, bekijken de verschillende partijen wat de alternatieven zijn. 'We gaan het arrest van het Grondwettelijk Hof uiteraard respecteren', zegt Gryffroy. 'Dit betekent dat we een alternatief moeten zoeken om onze energietransitie te financieren. Uiteraard hebben we niets tegen een verlaging van de energiefactuur.'

'Maar we moeten mekaar geen Liesbeth noemen', zegt Gryffroy. 'De overgang naar groene energie kost geld, veel geld en die factuur moet hoe dan ook betaald worden. Als we onze energiedoelstellingen kunnen halen met een lagere factuur, dan zijn we de eerste om dat toe te juichen', verduidelijkt de N-VA'er.

'Maar dat willen we dan eerst wel zwart op wit op papier zien. De rekening moet kloppen en gratis bestaat niet. We gaan geen loze, populistische beloftes doen', besluit hij.

Nu het Grondwettelijk Hof vandaag beslistte om de Turteltaks te vernietigen, bekijken de verschillende partijen wat de alternatieven zijn. 'We gaan het arrest van het Grondwettelijk Hof uiteraard respecteren', zegt Gryffroy. 'Dit betekent dat we een alternatief moeten zoeken om onze energietransitie te financieren. Uiteraard hebben we niets tegen een verlaging van de energiefactuur.' 'Maar we moeten mekaar geen Liesbeth noemen', zegt Gryffroy. 'De overgang naar groene energie kost geld, veel geld en die factuur moet hoe dan ook betaald worden. Als we onze energiedoelstellingen kunnen halen met een lagere factuur, dan zijn we de eerste om dat toe te juichen', verduidelijkt de N-VA'er. 'Maar dat willen we dan eerst wel zwart op wit op papier zien. De rekening moet kloppen en gratis bestaat niet. We gaan geen loze, populistische beloftes doen', besluit hij.